Szlovákiában kötelező tantárgy lenne a magyar futball

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét nemcsak itthon, hanem külföldön is elismerik. Angol és szlovák nyelvű portálok olvasói is lelkendeztek a mieink láttán.

Magyar Nemzet
2021. 06. 24. 15:16
magyarok
A külföldi szurkolók elismerik a magyar válogatott teljesítményét Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott hősies teljesítménye ellenére az F csoport utolsó helyén végzett az Európa-bajnokságon, de ez mit sem von le az érdemeiből, erről árulkodik a külföldi futballrajongók véleménye is. A Goal.com honlap olvasói így nyilatkoztak:

„Magyarország kiesett, de elnyerte a szívemet. A magyarok biztosan túllépnek ezen, és ott lesznek a katari világbajnokságon.”

„A csoport legjobb csapata esett ki, a három ellenfele játékosai kvalitásait figyelembe véve Magyarország teljesített a legjobban, csak szerencsétlen volt a meccsek utolsó perceiben.”

„A magyarok majdnem megették a németeket. A magyarok elnyerték a szívünket. Az F csoport nem okozott csalódást.”

„Együtt kell éreznünk Magyarországgal. Remek teljesítményt nyújtottak a portugálok ellen, csak az utolsó pillanatokban maradtak alul. Döntetlent játszottak a világbajnokokkal. Döntetleneztek a németekkel, akik az egyik legerősebb csapattal rendelkeznek a tornán. Kiválóak voltak a halálcsoportban, kevés válogatott tudott volna jobb teljesítményt nyújtani náluk. Tisztelet.”

„A magyarok elnyerték a szívünket. Azt vártuk tőlük, hogy az összes meccsüket elveszítik…”

„A magyarok jutottak tovább a szívünkben, kemény csata elé állították az ellenfeleiket. Jól játszottak. Micsoda harci kedv!”

„Magyarország – megérdemelten – akár meg is nyerhette volna a csoportját. Nagyot küzdöttek a legjobbak ellen.”

„Nagyon szorítottam a magyaroknak, kár, hogy nem jutottak tovább. De tudom, hogy büszkévé tettétek a nemzeteteket, magasra emeltétek a magyar zászlót. Járjatok több szerencsével legközelebb.”

„Azt szerettem volna, hogy ne essen ki Magyarország, de a futball igazságtalan sportág. Gratulálok, bajnokok, a nagyok között hallattátok a hangotokat.”

Egy szurkoló azt is felvetette, hogy az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) ki kellene zárni Angliát, és helyette a magyar válogatott küzdhetne meg a németekkel a nyolcaddöntőben.

Még az újabb rekordot beállító Cristiano Ronaldót méltató poszt alatt is a magyarokat dicsérték:

„Cristiano Ronaldo volt a csoportkör legjobb játékosa, de a fenébe is, elismerésem Magyarországnak, hatalmasat harcoltak. Minden tiszteletem az övék.”

A külföldi szurkolók elismerik a magyar válogatott teljesítményét
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szlovák sport.aktuality.sk honlapon is dicsérő hozzászólások tömege jelent meg:

„Le a kalappal a magyarok előtt, így kell küzdeni.”

„Kötelezni kellene a mi játékosainkat, hogy a magyarok meccseit nézzék a tv-ben.”

„Sajnos nem láttam a magyarok meccsét, de így is tudom, hogy biztosan önfeláldozó teljesítményt nyújtottak. Azt gondolom, hogy ha a magyarok véghez tudták vinni ezt, akkor nekünk is képesnek kellene lennünk hasonlóra, de persze nekünk arra kell büszkének lennünk, hogy legalább kijutottunk az Eb-re, nemde, Tarkovič úr (a szlovák szövetségi kapitány – a szerk.)?”

„A legdrámaibb csoport! Hihetetlen, hogy folyamatosan változott, ki jut tovább, izgalmas volt a végszó. Le a kalappal a magyarok előtt, hogy meccsben voltak a futballóriásokkal. Még ha a csoport utolsó helyén is végeztek, a teljesítményükért tiszteletet érdemelnek. Így kell képviselni egy nemzetet, büszkék lehetnek a játékosaikra. Inkább végezzen az utolsó helyen egy csapat, de legyen öröm nézni, ahogy képviseli a nemzetét az Eb-n, minthogy a harmadik helyen végezzen rettenetes teljesítményt nyújtva, olyan játékkal, amitől sírhatnékja van a szurkolóinak. Minden szurkoló büszkén elfogadná ezt.”

„Erről szól a válogatottság. Természetesen minden szurkoló a saját csapata győzelmét szeretné látni, de ez nem mindig sikerül. De ha azt látod, hogy a játékosok otthagyták a szívüket a pályán, teljes erejükből harcoltak, akkor jó érzésekkel távozol. A mieink talán eggyel több pontot szereztek, nyertek egy meccset és csak a rosszabb gólkülönbségük miatt nem jutottak tovább, de rossz benyomást tettek a szurkolókra. Eközben a magyarok megmutatták, hogy kell játszani a nemzeti mezben. Le a kalappal előttük.”

„Magyarország mindhárom meccsén egyenrangú ellenfél volt, hiszek benne, hogy ha a sztárcsapatok helyett mondjuk Ausztria szerepelt volna a csoportjában, akkor továbbjutott volna. Az ellenfeleiknek keményen meg kellett dolgozniuk minden egyes pontért, így kell játszani az esélyesebbnek tartott csapatokkal szemben. Hogy mi a nagy különbség a mi válogatottunkhoz képest? Elég, ha hozzáértő ember ül a kispadon...”

….

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.