Magyarokkal a főszínpadon

Egyből rangadókkal rajtol a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019-20-as csoportköre. A futballidényt bombaformában kezdő Liverpool Nápolyba, a Messit továbbra is nélkülöző Barcelona pedig Dortmundba látogat. Magyarokért is szurkolhatunk, igaz, „csak” játékosokért, viszont amire rég nem volt példa, egyszerre háromért: a Leipzig Gulácsival és Orbánnal a soraiban a Benfica vendége lesz, Szoboszlai csapata, a Salzburg pedig a Genket fogadja.

2019. 09. 17. 15:45
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter szerint Timo Werner pótolhatatlan Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Története során másodszor szerepel a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig. Noha két évvel ezelőtt, a 2017–18-as kiírásban is már a csapat játékosa volt és mégis csak ebben az idényben számolhatunk két magyar válogatott lipcsei futballistával. A találós kérdésnek is beillő felvezetés megfejtése persze pofonegyszerű: Willi Orbán csak egy éve vette fel a magyar állampolgárságot. A lipcseiek két éve még csodabogaraknak számítottak a nemzetközi futballban: két egymást követő idényben jutottak fel a Bundesliga első osztályába, ahol nem csupán megkapaszkodtak, hanem egyből befutottak a második helyre, tehát elindulhattak a Bajnokok Ligájában. Ez a terhelés akkor még sok volt nekik. A BL-ben nem túl erős csoportban (rajtuk kívül a Porto, a Besiktas és a Monaco) csak a harmadik helyre voltak jók, s a bajnokságban is visszaestek, hatodikak lettek. Az előző idényben harmadikokként ismét kivívták a BL-szereplést, s Fortunának ezúttal sem tehetnek szemrehányást. Ha a Lyon, a Zenit és a Benfica csoporttársaként a Leipzig favoritnak nem is nevezhető, de azért illene továbbjutnia.

is már alapembernek számít a Salzburgban, a hét végén a Hartberg elleni 7-2-re megnyert bajnokit is végigjátszotta. A Salzburgtól bravúr lenne a továbbjutás, hiszen egy négyesbe került a Liverpoollal és a Napolival, de ma este a belga Genket meglepheti.

Gulácsi Péterék Lisszabonban rajtolnak
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

A Liverpoolnak ma már a címvédő megszólítás dukál, ám éppen a Napoli arra emlékezteti a drukkereket, nem vezetett minden szakaszon kitaposott út a csúcsra. A két csapat tavaly is egy csoportba került, s oda-vissza 1-0-ra verték egymást, a ’Poolnak csak a több rúgott gól kedvezett.

Messi a La Ligában még nem játszott az új évadban, vasárnap viszont már együtt edzett a társaival, bár annak csekély a valószínűsége, hogy Dortmundban pályára lép. A találkozó előtt beszélt az érzéseiről az európai szövetség honlapjának. Elmondta, a Bajnokok Ligája különös sorozat. Amióta ő a klub játékosa, a Barcelona még nem találkozott a Dortmunddal – így igaz, a két csapat legutóbb 1997-ben csapott össze.

A BL-ben is bemutatkozhat viszont az új csillag, a 17. születésnapját majd csak októberben ünneplő Anszu Fati. A Bissau-Guineában született labdarúgó a legfrissebb hírek szerint a spanyol szövetség érdeklődését is felkeltette: szeretnék honosítani az ifjú tehetséget. Mivel Fati hatéves korától a családjával együtt Spanyolországban él, ennek várhatóan nem lesz akadálya.

BL-csoportkör, 1. forduló, keddi program. E csoport: Napoli– Liverpool 21.00 (tv: Spíler2), Salzburg–Genk 21.00; F csoport: Internazionale–Slavia Praha 18.55 (Spíler2), Dortmund–Barcelona 21.00 (M4 Sport). G csoport: Lyon–Zenit 18.55 (Spíler1), Benfica–Leipzig 21.00; H csoport: Chelsea–Valencia 21.00 (Spíler1), Ajax–Lille 21.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.