Nehezen lendültünk bele, mégis kiütés lett a vége

Sikerült visszavágni a négy évvel ezelőtti vereségért: a magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorrában a világbajnoki selejtezők 3. fordulójában.

Dubai Viktória (Andorra)
2021. 03. 31. 22:43
Andorra
Andorra 20210331 Andorra-Magyarország Labdarúgó VB selejtező mérkőzés Foto Nemzeti Sport Árvai Károly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

azon morfondírozott az Andorra elleni világbajnoki selejtező előtt, vajon fellocsolják-e a műfüvet a mérkőzésre, avagy sem. A Nemzeti Stadionba való megérkezésünkkor azonnal megtudtuk a választ: az öntözőberendezések szüntelenül forogtak, nedves, ezáltal gyors pálya várta a játékosokat. Valamint néhány szurkoló is, a kezdősípszó előtt háromnegyed órával már gyülekeztek a nézelődők a stadiont körülvevő házak ablakaiban és erkélyein, hogy lássák a két válogatott bemelegítését, és kifüggesztettek egy andorrai zászlót is. Nemcsak az ablakokban jelentek meg azonban kíváncsi arcok, részben a lelátók is megteltek élettel, ugyanis a szervezők 370 szurkolót beengedtek a mérkőzésre.

szövetségi kapitány nyolc helyen változtatott a kezdő tizenegyen a San Marinó-i csapathoz képest. Így állt fel válogatottunk Andorra ellen:

Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics G., Kleinheisler, Nagy Á., Kalmár Zs., Hangya – Nikolics, Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Íme az andorrai kezdőcsapat:

Josep Gómes – M. San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra – Alex Martínez, M. Vieira, Vales, Cervós – R. Fernández, Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, már a 2. percben veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, nyolc perc elteltével a vezetést is megszerezhették volna, amikor Dibusz Dénes bizonytalankodott a kapuja előtt. De nemcsak a hálóőr, válogatottunk többi tagja is csak kereste önmagát, az első húsz-huszonöt percben csak távoli lövésekre futotta neki. S ha mindez nem lett volna elég, Kalmár Zsoltot a 27. percben le kellett támogatni a pályáról, miután egy párharcot követően rosszul esett, bal térde megsérült. váltotta a Dunaszerdahely középpályását.

Már-már kezdte átvenni a kezdeményezést csapatunk, a 31. percben mégis az andorraiak kerültek helyzetbe, sőt Lang belépőjét követően a hazai kispad hatalmas elánnal büntetőért kiáltott. (Talán nem jogtalanul.)

Az első félidő hajrájában adódott a legnagyobb lehetőség a magyar válogatott előtt, az elmúlt két mérkőzésen gólt szerző azonban a kapu helyett a földön fekvő Garciát találta el. De minden jó, ha jó a vége, fél perccel később Fiola már élt az előtte kínálkozott lehetőséggel. Nikolics emelte középre a labdát, és négy méterről, két andorrai játékos gyűrűjében a Fehérvár játékosa befejelte a vezető gólunkat. (0-1)

Fiola megszerzi Magyarország vezető találatát
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Ezzel zárult az első játékrész.

Ha egy üzlet beindul, gondolhattuk a szünet után, hiszen Nikolics beívelését követően Gazdag az 51. percben megduplázta az előnyt. Újabb fejesgól, ismét a jobb alsóba! (0-2)

Mintha vonzotta volna a labdát a jobb alsó sarok: hét perccel később Szalai Ádám csúsztatott Kleinheisler elé, utóbbi a védők rossz helyezkedését kihasználva az ötösről passzolt a kapuba. (0-3)

Ott a harmadik!
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A gyors egymásutánban kapott gólok láthatóan megtörték a hazai csapatot, és a folytatásban már nem volt veszélyes a magyar kapura. Magyarország közben hajtott a negyedik gólért, ennek a 90. percben érett be gyümölcse. Előbb Varga Roland bombája a kapufát találta el, de a kipattanót már Nego a kapuba vágta. (0-4)

Végül a hazaiak sem maradtak gól nélkül: Hangya kezezése után büntetőt ítélt Andorrának a játékvezető, Pujol pedig a kapu közepébe lőtte a labdát. (1-4)

Ez a találat már csak szépségtapaszként szolgált a hazaiaknak, így a magyar válogatott 4-1-es kiütéssel vágott vissza Andorrának a 2017-es vereségért.

Világbajnoki selejtező, I csoport, 3. forduló:

Andorra–Magyarország 1-4 (0-1)

gólszerzők: Pujol (90+2. – tizenegyesből) ill. Fiola (45+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

Az I csoport többi mérkőzésén:

Anglia–Lengyelország 2-1, gólszerzők: Kane (19. – tizenegyesből), Maguire (85.), ill. Moder (58.)

San Marino–Albánia 0-2, gólszerzők: Manaj (63.), Uzuni (85.)

A tabella:

1. Anglia 9 pont

2. Magyarország 7

3. Albánia 6

4. Lengyelország 4

5. Andorra 0 (1-8)

6. San Marino 0 (0-10)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.