Magyarország négyesfogathajtó-világbajnokságot rendezne 2022-ben

A Magyar Lovassport Szövetség szilvásváradi helyszínnel megpályázta a 2022-es négyesfogathajtó-világbajnokság rendezésének jogát.

Forrás: MTI2019. 09. 12. 21:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint szerdán Uzsoky András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója Mitykó Zsuzsinak, a fogathajtó szakág titkárának társaságában mutatta be a kandidálás dokumentációját, egyúttal válaszolt a kérdésekre a nemzetközi szövetség (FEI) lausanne-i székházában.

Magyarország különböző kategóriákban eddig 13 fogathajtó világ- és 3 Európa-bajnokságot rendezett, köztük egy vb-t Szilvásváradon. A magyar hajtók pedig a világ élvonalához tartoznak, az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 103 érmet, köztük 46 aranyat nyertek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.