Magyarországon Szoboszlai Dominik lett az év sportolója

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála díjátadóján a férfiaknál Szoboszlai Dominik elsőségét hirdették ki.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 20:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig bizonytalan volt, hogy 2021 elején az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára sor kerül-e, hiszen 2020-ban a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél jóval kevesebb sporteseményt lehetett megrendezni. A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége azonban úgy döntött, nem szakít a hagyományokkal. A sportújságírók immár 63. alkalommal szavaztak – ezúttal 412-en – arról, hogy kik voltak a mögöttünk hagyott esztendő legjobbjai. A díjátadó rendhagyó volt, bár a megszokott színhelyen, a Nemzeti Színházban tartották meg, most egy kisebb színpadon, és nézőközönség sem volt múlt pénteken, a felvett műsor pedig az M4 Sporton hétfőn este került adásba.

Ekkor derült ki, hogy a férfiaknál kapta a legtöbb voksot, labdarúgó-válogatottunkban az Izland elleni Eb-pótselejtező végén lőtt szenzációs gólja itt is döntőnek bizonyult. (Amúgy ez lett az Év sportpillanata is az M4 Sport honlapján rendezett szavazáson.) Szoboszlai 563 ponttal győzött, megelőzve a két Grand Slam-tornán is nyolcaddöntőig jutott teniszező Fucsovics Mártont, aki 364 ponttal végzett a második helyen, míg labdarúgó-válogatottunk kapusa, az RB Leipziggel BL-elődöntős 349 ponttal lett a harmadik. Az Év női sportolóját megillető díjat az Európa-bajnok cselgáncsozó vehette át, az év edzője az év csapata a magyar labdarúgó-válogatott lett.

(Hamarosan bővebb cikkel, és a kategóriák eredményeivel jelentkezünk.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.