„Nem volt eredménye Magyarország szenvedélyes harcának”

A három bekapott gól ellenére Gulácsi Péter volt Magyarország legjobbja a portugálok elleni tegnapi Eb-meccsen a külföldi sajtó szerint. Megnéztük, mit írtak Marco Rossi csapatáról a csoportellenfelek, azaz Portugália, Németország és Franciaország nagy sportlapjai.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 7:49
BOLLA Bendegúz; SALLAI Roland; SCHÖN Szabolcs; KECSKÉS Ákos
Budapest, 2021. június 15. Kecskés Ákos, Sallai Roland, Bolla Bendegúz és Schön Szabolcs, a magyar csapat tagjai (b-j) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédõ portugál csapattól. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt eredménye Magyarország hősies harcának – fogalmaz a német Kicker cikke, amely elsősorban a Bundesligában futballozó magyarokra koncentrált. „Az esélytelenebb magyarok védelme a kezdeti bizonytalanság után stabilizálódott, és sokáig távol tudta tartani a kapujától a veszélyes portugál támadósort” – értékelték a magyarok teljesítményét általánosságban. A cikk főszereplője azonban az RB Leipzig kapusa, akinek a nagyszerű védéseit meglátásuk szerint is elismerte a meccs végén, amit egy fotó is megörökített:

Gulácsi Péter és Cristiano Ronaldo a Magyarország–Portugália mérkőzés végén Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Kicker a másik lipcsei magyar, szerepéről is írt, aki két portugál gólban is benne volt. „Hogy a magyarok pont nélkül maradtak, az Willi Orbán balszerencséjének számlájára írható. Az ötfős védelem közepén Kasierslautern szülötte fogta össze a magyar védekezést, és Gulácsival együtt főszerepet játszott volna a bravúrban, ha nincs a mérkőzés utolsó szakasza. A 28 éves játékos hibázott az első gólnál, a második előtt pedig ő szabálytalankodott tizenegyest érően” – írják Orbánról.

A portugál A Bola természetesen több cikkben is foglalkozik a meccsel. Írtak a csaknem telt házas Puskás Arénáról, miszerint régóta nem láttak ilyen stadiont. Külön anyagban foglalkoztak a portugálok harmadik góljával, amelyet 33 passz előzött meg, a mérkőzésről szóló tudósításuknak pedig a hangzatos, A gyík és az aligátor címet adták. Ebben a portugálok megérdemelt sikeréről értekeztek.

A francia L’Équipe ugyancsak Gulácsi Péter heroikus védéseit emelte ki, amelyeknek köszönhetően Portugália nem döntötte el a meccset már annak viszonylag korai szakaszában, és a hajrában nyilvánvaló fordulópontként írta le Schön Szabolcs gólját, amelyet les miatt érvénytelenített a játékvezető. A cikk inkább a portugálokkal volt elfoglalva, akiknek szerintük már csak egy jó eredményre van szükségük a csoportból való továbbjutáshoz a hátralévő két meccsen. És természetesen Cristiano Ronaldóval külön foglalkoztak, aki Michel Platini Eb-gólrekordját döntötte meg.

….

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.