Ilyen fiatalon még nem jutott nő ilyen magasra + videó

Kedd este a 19 éves Jaroszlava Mahucsih 206 centiméterrel nyerte meg a női magasugrást a besztercebányai fedett pályás atlétikai versenyen. Ez minden idők harmadik legjobb fedett pályás eredménye, tinédzser lány pedig még soha nem jutott ilyen magasra.

2021. 02. 02. 22:20
Jaroszlava Mahucsih
Jaroszlava Mahucsih Forrás: Instagram/ Jaroszlava Mahucsih
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jaroszlava Mahucsih nyert már aranyat U18-as vb-n és Eb-n, U20-as Eb-n, a Gyémánt Liga-versenyekről van három győzelme, 2019-ben pedig a dohai szabadtéri világbajnokságon 204 centis junior világcsúccsal lett ezüstérmes. Éppenséggel itt is nyerhetett volna aranyat, mert a címvédő, „semleges” színekben indult – ez a doppingügyeik miatt bűnhődő oroszokat takarja – Marija Laszickene is ugyanennyit teljesített. Az döntött a javára, hogy az orosz atlétanő mindent elsőre vitt, csupán a legvégén a 208 centi fogott ki rajta, míg Mahucsih a 200 és a 204 centin csak a harmadik kísérletével jutott át.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Twitter-csatornáján most viszont leborulnak előtte:

Mahucsihnak szlovákiai Besztercebányán a 202, a 203 és a 206 centi is megvolt neki elsőre, s az új junior világcsúcsa már nagyon komoly eredmény: a fedett pályás örökrangsorban a harmadik helyre került vele a svéd Kajsa Bergqvist (208 cm – 2006-ban ugrotta) és a német Heike Henkel (207 cm – 1992) mögé, holtversenyben a bolgár Sztefka Kosztadinovával (1988), a horvát Blanka Vlasiccsal (2010) és az orosz Anna Csicserovával (2012). Vagyis kedden az elmúlt kilenc év legjobb fedett pályás eredménye született, jobbat pedig csak tizenöt éve láthattunk.

A nagy ugrás Besztercebányán:

 

Női magasugrásban a világcsúcsot Kosztadinova szabadtéren állította fel, a 209 centis eredménye 1987-es keltezésű, és mindössze kilencen vannak, aki valaha átjutottak a 206 centin. De ilyen fiatalon, ilyen magasra még senki sem jutott, mint most Mahucsih. A 19 éves ukrán lány amúgy január 9-én Kijevben 202, majd január 27-én az olaszországi Udinében 200 centit ugrott, vagyis már jelezte, hogy remek formában van.

A bájos Jaroszlava Mahucsih civilben:

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Yaroslava Mahuchikh (@rosya_dp) által megosztott bejegyzés

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.