Makra Noémi és Vecsernyés Dávid is aranyérmet nyert a torna vk-n

Vecsernyés Dávid nyújtón, Makra Noémi gerendán nyert aranyérmet a tornászok szombathelyi challenge világkupa-versenyén, vasárnap.

Forrás: MTI2019. 09. 08. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség beszámolója szerint a szerenkénti döntők második napján Vecsernyés – aki a selejtezőből az ötödik legjobb eredménnyel jutott fináléba – két tizedet javított pénteki eredményéhez képest, teljesítményét 13.966 ponttal értékelte a zsűri. Ennél magasabbat senki sem tudott elérni, így a magyar tornász diadalmaskodott.

„Nagyon erős mezőny jött össze a nyújtó döntőjében, ahol én kezdtem, amit szeretek. Sikerültek a magas pontszámot érő elemeim, apróbb hibák csúsztak csak a gyakorlatba, de ezekkel együtt is diadalmaskodtam. Csaknem 14 pontot kaptam, ráadásul a selejtezőhöz képest javítottam is, aminek külön örülök” – mondta az Európa-bajnoki bronzérmes tornász.

Makra – aki a pénteki selejtezőből első helyen jutott a szer fináléjába – hibátlan gyakorlatot mutatott be és közel nyolctized pontos előnnyel győzött.

„Őszintén szólva nem gondoltam volna, de nagyon boldog vagyok, hogy győztem gerendán, ami ezt megelőzően öt éve jött össze” – fogalmazott a tornász. Hozzátette, az elmúlt egy-másfél év nehéz volt számára, mert hosszabb sérülésből kellett visszatérnie, így különösen boldog az első hely miatt.

„A gyakorlatom anyagereje már megvan, a kivitelen még lehet és kell is javítani. Fantasztikus hangulat volt a csarnokban, jó volt visszatérni, és itt versenyezni Szombathelyen” – tette hozzá Makra.

A győztesek és a magyarok helyezése:

férfiak:

nyújtó:

1. Vecsernyés Dávid 13.966 pont

ugrás:

1. Jonekura Hidenobu (japán) 15.049 pont

korlát:

1. Oleh Vernyajev (ukrán) 15.200 pont

nők:

gerenda:

1. Makra Noémi 13.200 pont

talaj:

1. Marina Gonzalez (spanyol) 12.866 pont

...6. Schermann Bianka 12.666

7. Makra Noémi 12.100

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.