Slágermérkőzések is lesznek a Bajnokok Ligája csoportkörében

A főtábla sorsolásán a címvédő Liverpool az olasz Napolit, a Szoboszlai Domoniket foglalkoztató osztrák Salzburgot és belga Genket kapta ellenfélül az E csoportban.

Forrás: MTI, facebook.com/nsonline2019. 08. 29. 19:35
null
Forrás: facebook.com/nsonline
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő FC Liverpool az SSC Napoli csapatával is találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

A főtábla csütörtöki, monacói sorsoláson a Vörösök az olasz együttes mellett még a Szoboszlai Domoniket foglalkoztató osztrák Salzburgot és belga Genket kapták ellenfélül az E csoportban.

A mezőny másik magyar érdekeltségű gárdája, és csapata, az RB Leipzig az egyik legkönnyebb négyesbe került az orosz Zenittel, a portugál Benficával és a francia Olympique Lyonnal.

A legizgalmasabbnak az F jelű kvartett ígérkezik, amelyben az FC Barcelona, a Borussia Dortmund, az Internazionale és a Slavia Praha csatázik majd a továbbjutó helyekért, de a D csoportban szintén összejött az olasz, spanyol, német trió, ott a Juventus, az Atlético Madrid és a Bayer Leverkusen mellett a Lokomotiv Moszkva a negyedik tag.

A csoportkör első fordulóját szeptember 17-én és 18-án rendezik, míg az utolsó körre december 10-11-én kerül sor. A tavaszi folytatásban ezúttal is a csoportok első és második helyezettjei vehetnek részt – a harmadikok az Európa-ligába kerülnek át -, a versenyben maradt 16 klub február közepén a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését az egyenes kieséses szakaszban. A BL döntőjét május 30-án Isztambulban játsszák.

Az eseményen díjazták az elmúlt szezon legjobbjait is. Az év játékosa címet a BL-győztes Liverpool holland védője, kapta a Juventust erősítő portugál és az év támadójának választott argentin (Barcelona) előtt.

Van Dijk duplázott, ugyanis ő lett a legjobb hátvéd is, csapattársa, a brazil pedig a legjobb kapus. A középpályások közül a nyáron az Ajaxtól a Barcelonába igazoló holland Frenkie de Jongot díjazták, míg az 53 éves Eric Cantona elnöki különdíjat vehetett át. A legjobb női labdarúgónak a budapesti BL-döntőben győztes Olympique Lyon angol válogatott védőjét, Lucy Bronze-t választották.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:

Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Club Brugge (belga), Galatasaray (török)

B csoport:

Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Olimpiakosz (görög), Crvena zvezda (szerb)

C csoport:

Manchester City (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Dinamo Zagreb (horvát), Atalanta (olasz)

D csoport:

Juventus (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Bayer Leverkusen (német), Lokomotiv Moszkva (orosz)

E csoport:

FC Liverpool (angol), SSC Napoli (olasz), Salzburg (osztrák), Genk (belga)

F csoport:

FC Barcelona (spanyol), Borusssia Dortmund (német), Internazionale (olasz), Slavia Praha (cseh)

G csoport:

Zenit (orosz), Benfica (portugál), Olympique Lyon (francia), RB Leipzig (német)

H csoport:

Chelsea (angol), Ajax Amsterdam (holland), Valencia (spanyol), Lille (francia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.