Már a meccs előtt eldőlt a Veszprém–Szeged kézilabda rangadó

A tíz játékosát nélkülöző Szeged tisztességesen küzdött, de végig szaladt az eredmény után a Veszprém ellen a férfikézilabda-bajnokság rangadóján. A 27-23-as veszprémi győzelemből Rodrigo Corrales igencsak kivette a részét: a bajnokcsapat spanyol kapusa zseniálisan védett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 21. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen tartalékos talán még soha nem volt a Mol-Pick Szeged, mint a Veszprém elleni rangadó előtt. Sérülés miatt nem volt ott Juan Carlos Pastor együttesében a beálló a balátlövő Borut Mackovsek és Nik Henigman, a jobb­átlövő Luka Stepancic, valamint a jobbszélső Kecskés Dániel, koronavírus miatt hiányzott a balátlövő Bodó Richárd, az irányító Joan Canellas, a jobbszélső Bogdan Radivojevics és a balszélső Martin Starnovsky. Ifjabb Rosta Miklós pedig más betegség miatt maradt otthon.

Szinte minden a Veszprém mellett szólt. A bajnokcsapatot két éve senki sem tudott legyőzni a magyar bajnokságban – legutóbb 2019. március 17-én Szegeden 25-23-ra kapott ki a Veszprém az NB I-ben.

A bajnok 3-0-ra vezetett, majd kicsit feszesebbé tette a védekezését a Szeged, és egyre közelebb lépkedett a fő vetélytársához, háromszor is az egyenlítésért támadott, de a zseniális formában védő Rodrigo Corrales ötvenszázalékos védési hatékonysággal teljesített a kapuban. Az ex veszprémi Mirko Alilovic alig maradt el tőle ebben a mutatóban. Nem sok gól esett, 11-10-es hazai előnnyel ért véget az első félidő.

Corrales zseniálisan védett
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A folytatás is nem várt, szoros meccset hozott. Koncentrációs deficittel küzdött a bajnok, de így is lekopírozta az első félidő kezdetét: 3-0-val nyitotta a második harminc percet. Szegedi oldalon a sok hiányzó miatt szinte végig fent volt a pályán az iránytó, Dean Bombac, a Veszprém kedvére cserélgethette a játékosait. Úgy tűnt, a Veszprém kellemesen eljátszadozik az ezer sebből vérző ellenfelével, de aztán volt egy pont, amikor kezdett kinyílni az olló, elsősorban Corrales védéseinek köszönhetően növelte a különbséget, 22-16-nál már hat góllal vezetett.

Innen hiába kapaszkodott a végtelenül szimpatikusan küzdő Szeged, nem volt visszaút. A Veszprém újabb győzelmével továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot. Egyre valószínűbb, hogy a kétmérkőzéses bajnoki döntő második felvonását majd a címvédő játszhatja hazai pályán – valószínűleg a Szeged ellen.

Férfikézilabda NB I: Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged 27-23 (11-10).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.