Már a videóbíró is Dárdaiék vesztét akarja

A 30. percig tartott ki a Hertha szerencséje – addig is szerezhetett volna legalább négy gólt a Hoffenheim –, akkor Amiri 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Ch. Gáll András
2019. 04. 15. 17:16
DFB Cup - FC Augsburg v RB Leipzig
Gulácsi az idény során tizenötödször nem kapott gólt bajnokin Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig a „cserekapitány” Kevin Kampl és a válogatott Timo Werner góljaival 2-0-ra legyőzte a Wolfsburgot, tartja harmadik helyét, s jövő szombaton, Mönchengladbachban matematikailag is bebiztosíthatja a BL-szereplést. Kampl Willi Orbánt helyettesítette a csapatkapitány posztján, a magyar válogatott centerhalfja sárga lapjai miatt „kiérdemelt” egymeccses eltiltását töltötte le. A Lipcse tizenharmadik tétmeccsén maradt zsinórban veretlen, ebből tizenegy bajnoki volt, mindkettő klubrekord, amint az is, hogy negyedik Bundesliga-meccsét nyerte sorozatban a gárda. tizenötödik bajnoki mérkőzésén őrizte meg hálóját a góltól a szezonban, vezeti az élvonalbeli kapusok ranglistáját. „Jövő szombaton a Gladbachhoz utazunk, hihetetlenül fontos összecsapás lesz, ha győzünk, bebiztosítjuk a BL-szereplésünket. Jól kell összpontosítanunk, és akkor nem lehet baj” – nyilatkozta válogatottunk kapusa a Leipziger Volkszeitungnak.

Hoffenheimben vezérletével fogadták a hazaiak a Herthát. A kezdéskor a játékoskijáróból a berliniek szakvezetője és Micheal Preetz sportigazgató jókedvűen jött ki, de gyorsan lefagyott a mosoly a vendégek arcáról, mert Szalai­ék a kapujukhoz szögezték őket. A 30. percig tartott ki a Hertha szerencséje – addig is szerezhetett volna legalább négy gólt a Hoffenheim, Szalai egymaga kettőt –, akkor az afgán származású Amiri 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot szezonbeli első találatával. Honfitársunkat Julian Nagelsmann edző a 64. percben lecserélte, de így is győzött 2-0-ra a Hoffenheim, ugyanis a 76. percben az Amiri helyérre beállt Nelson fejes gólját kétperces videózás után csak megadta a bíró. Ötödször kapott ki sorozatban a Hertha.

„Megérdemelten nyert a Hoffenheim” – ismerte el Dárdai, akinek a Berliner Morgenpost legfrissebb értesülése szerint az idény végéig biztos az állása, de csak addig.

Bundesliga, 29. forduló: RB Leipzig–Wolfsburg 2-0 (Gulácsi védett, sárga lapok miatt pihent), Borussia Dortmund–Mainz 2-1, Hoffenheim–Hertha 2-0, Düsseldorf–Bayern München 1-4. Az élcsoport: 1. Bayern 67, 2. Dortmund 66, 3. Leipzig 58.

Gulácsi az idény során tizenötödször nem kapott gólt bajnokin
Fotó: Reuters

Premier League, 34. forduló: Tottenham–Huddersfield 4-0, Manchester United–West Ham 2-1, Crystal Palace–Manchester City 1-3, Liverpool–Chelsea 2-0. Az élcsoport: 1. Liverpool 85, 2. Manchester City 83, 3. Tottenham 67, 4. Chelsea 66, 5. Manchester United 64, 6. Arsenal 63.

Ter Stegen – Wague, Tobido, Murillo, Umtiti – Malcom, Riqui Puig, Vidal, Alená – Dembelé, K. P. Boateng. Ez volt a Barcelona összeállítása szombaton Huescában. Ernesto Valverde először és utoljára küldte pályára így a csapatát, a kapus kivételével a teljes első sorát pihentette a keddi, Manchester United elleni BL-visszavágó előtt. Így is sikerült kihúzni 0-0-lal.

Primera División, 32. forduló: Huesca–Barcelona 0-0, Atlético Madrid–Celta Vigo 2-0. Az élcsoport: 1. Barcelona 74, 2. Atlético 65, 3. Real Madrid 60.

Olaszországban kikapott a Juventus, így elmaradt a bajnokavatás.

Serie A, 32. forduló: SPAL–Juventus 2-1, Fiorentina–Bologna 0-0 (Nagy Ádám ezúttal sem játszott). Az élcsoport: 1. Juventus 84, 2. Napoli 64, 3. Inter 57.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.