Már jelentkezett egy sztárcsapat a 2021-es Tour de Hongrie-ra

Bár a jövő évi Tour de Hongrie rajtjáig még öt hónap hátra van, az első sztárcsapat máris jelentkezett az indulásra: a Trek–Segafredo visszatér a magyar kerékpáros körversenyre.

Magyar Nemzet
Forrás: tourdehongrie.hu2020. 12. 09. 12:45
www.facebook.com/VanikZoltanFoto
2020. 08. 30. TDH 2. szakasz Debrecen - Hajdúszoboszló Fotó: www.facebook.com/VanikZoltanFoto Forrás: tourdehongrie.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örömmel jelenthetjük be, hogy jövőre is lesz World Tour-csapat a Tour de Hongrie mezőnyében, visszatér az amerikai sztárcsapat, a Trek–Segafredo” – tájékoztatott Eisenkrammer Károly főszervező a Tour de Hongrie honlapján. „Nagyon sok elismerést, pozitív visszajelzést kaptunk az idei versenyünk után, a szervezéssel maximálisan elégedettek voltak a csapatok is, ahogyan a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség ellenőre is. De meggyőződésem, hogy az igazi értékmérő a csapatok nevezése lesz, ezért is különösen fontos számunkra, hogy az elsők között jelentkezett a sportág egyik legerősebb klubja” – fűzte hozzá Eisenkrammer Károly.

Az idei Tour de Hongrie-n a hajdúszoboszlói befutó látványos sprintversennyel zárult
Fotó: tourdehongrie.hu

A Trek–Segafredo főszerepet játszott az idei magyar körversenyen, junior világbajnoka, az amerikai Quinn Simmons a Kékestetőre vezető emelkedő utolsó kilométerén még harcban állt az összetett győzelemért, s végül második lett a CCC Team magyar menője, mögött.

Az amerikai Trek–Segafredo elődjét, a Leopard Trek nevű csapatot a luxemburgiak 2010-es Tour de France-győztese, a luxemburgi Andy Schleck és fivére, Frank Schleck alapította 2011-ben, a csapat három évig luxemburgi bejegyzéssel működött, majd 2014 óta amerikai színeket képvisel. A csapat mezét az évek során olyan nagyágyúk viselték, mint a kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok svájci Fabian Cancellara, a Párizs–Roubaix-győztes ausztrál Stuart O’Grady, a kétszeres Tour de France-ezüstérmes német Andreas Klöden, de 2017-ben a Trek–Segafredo színeiben fejezte be pályafutását a kerékpársport egyik legeredményesebb versenyzője, a hétszeres Grand Tour-győztes spanyol Alberto Contador is.

Akárcsak idén, 2021-ben is az olasz Vincenzo Nibali lesz a Trek–Segafredo legnagyobb sztárja, a harminchat esztendős klasszis kétszer nyert Giro d’Italiát (2013, 2016), egyszer Tour de France-ot (2014) és egyszer Vuelta a Espanát (2010) is. Nibalinak évről évre a Giro d’Italia az év legfontosabb versenye, így vele májusban aligha találkozhatunk. A csapat másik nagy csillaga a dán Mads Pedersen, aki pályafutásának legnagyobb sikerét a 2019-es yorkshire-i világbajnokságon érte el, ahol a leginkább esélyeseket is megelőzve elsőként ért célba a mezőnyversenyben, így egy éven át ő viselhette a szivárványcsíkos világbajnoki mezt.

A jövő évi Tour de Hongrie-ra 2021. május 12. és 16. között kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.