Már nem olasz edző irányítja a Honvédot

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Budapesti Honvéd és a labdarúgócsapat olasz edzője, Giuseppe Sannino. A Honvéd legutóbbi két NB I-es mérkőzésén összesen kilenc gólt kapott. Ideiglenesen Pisont István váltja a távozó olasz szakembert.

2020. 03. 19. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján számolt be arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Giuseppe Sanninóval, a futballcsapat vezetőedzőjével és a szakmai stáb tagjaival. Valerio Zuddas erőnléti edző kivételt képez, ő április 30-ig a klub alkalmazásában áll.

Sannino távozásához nagyban hozzájárult a Honvéd szereplése a – koronavírus-járvány miatt jelenleg szünetelő – magyar bajnokságban. A kispesti csapat legutóbbi két mérkőzésén nagy gólkülönbségű vereséget szenvedett, a Diósgyőrtől 4-0-ra, a Kisvárdától 5-1-re kapott ki; Sannino csak az utóbbi meccsen dirigált, a DVTK elleni találkozót az olaszországi útját követő önkéntes karantén és más szükséges óvintézkedések miatt kihagyta, akkor Pisont István ült a Honvéd kispadján.

Az olasz szakember és segítői a 2019–2020-as szezonra érkeztek Kispestre, a most futó idényben négy Európa-liga-, 25 OTP Bank Liga- és hét Magyar Kupa-mérkőzésen irányították a csapatot – olvasható a Honvéd hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Sanninót ideiglenesen Pisont István helyettesíti Kispesten, a Diósgyőr ellen beugró edző a bajnoki szünet miatt egyéni edzéstervek alapján készíti fel a játékosokat.

A Honvéd a hatodik helyen áll az NB I-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.