Már Zidane is tudhatja, hogy ki lehet az utódja a Real Madridnál

A katalán Sport című lap beszámolója szerint a Real Madrid vezetősége felvette a kapcsolatot Mauricio Pochettinóval. Ő válthatja Zidane-t a csapat élén. Az argentin szakember bő egy éve távozott a Tottenhamtől, azóta nem vállalt munkát.

Magyar Nemzet
2020. 12. 04. 9:11
null
Gondterheltnek tűnik a francia szakember Fotó: Rodrigo Jimenez Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megeshet az a csúfság a Real Madriddal, ami a Bajnokok Ligája történetében korábban még soha: még a csoportkört sem éli túl a királyi gárda. A Sahtar Doneck elleni vereség után már nincs továbbjutó helyen, de ennél is aggasztóbb lehet Madridban, hogy az utóbbi öt meccséből csak egyet volt képes megnyerni a Zinédine Zidane vezette csapat.

Vajon megtalálja a kiutat a válságból?
Fotó: Rodrigo Jimenez / MTI/EPA

A katalán Sport lap szerint a Real vezetősége már megkezdte a tárgyalásokat Mauricio Pochettinóval, sőt, egy szerződéstervezetet is előkészítettek az argentinnak. A korábban egységes, a francia edző mögött felsorakozott játékoskeret is megosztott abban a kérdésben, hogy vajon Zidane-nal ki tud-e kecmeregni a csapat a mostani gödörből. A Cadena Cope értesülései szerint Zidane már nem mindenható úr az öltözőben, többen kételkednek abban, hogy ki tudja-e vezetni a válságból a csapatot. Mások szerint a csapat hangadói továbbra is kitartanak a jelenlegi szakvezető mellett.

Döntés egyelőre nincs, sőt, ultimátumot sem kapott az edzőként három BL-címet nyert klublegenda. A statisztikai adatok nem mellette szólnak: 2019 márciusában tért vissza a csapat kispadjára, győzelmi mutatója és pontátlaga ugyanakkor érezhetően elmarad a 2016 januárjától 2018 májusáig tartó időszakához képest.

Zidane a Sahtar elleni 2-0-s vereség után kijelentette, hogy nem mond le, képesnek tartja magát arra, hogy kivezesse a csapatot a gödörből. – Hiszek a játékosokban, az affinitásom is megvan a munkához. Múlt héten az Alavés ellen nem érdemeltük meg a győzelmet, de a Sahtar ellen igen. Nincs más választásunk, mint tovább dolgozni és folytatni, hogy ismét jó eredményeket érhessünk el – tette hozzá a Real Madrid edzője.

Kemény sorozat vár a kulcsembereit (Sergio Ramos, Dani Carvajal, Federico Valverde) sérülés miatt nélkülöző Realra: szombaton a Sevilla vendége lesz, utána fogadja a Mönchengladbachot a BL-csoportkör utolsó fordulójában, majd a városi derbi következik az Atlético Madrid ellen. A Real jelenleg a harmadik helyen a BL-csoportjában, a sorozat történetében eddig mindig kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, ezt még idén is megteheti, ha legyőzi a német csapatot.

A La Ligában a negyedik helyről várja az újabb fordulót Zidane csapata, a hátránya hét pont az éllovas Real Sociedaddal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.