Marchisio időben figyelmeztette Pogbát

A Juventus korábbi középpályása előre szólt egykori csapattársának, hogy ne a Manchester Unitedhez igazoljon. Claudio Marchisio ma már visszavárja Torinóba a francia világbajnok labdarúgót, Paul Pogbát.

2020. 03. 19. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2016-ban, akkor világrekordot jelentő 105 millió eurót fizetett a Manchester United a Juventusnak Paul Pogbáért. Ma már látjuk, sem az angol klub, sem pedig a játékos nem profitált a kapcsolatból. A francia futballista egy Európa-liga győzelemhez segítette a Vörös Ördögöket, de a Premier League-ben trófea nélkül maradt a United.

Az utóbbi két-három nyári átigazolási időszakban rendre felvetődik Pogba klubváltása, a játékos sem csinált titkot abból, hogy szívesen váltana. Jelentkezőkből nincs hiány, a labdarúgó korábbi csapata, a Juventus, és főleg a francia edzője, Zinédine Zidane miatt a Real Madrid lehet reális opció.

Pogba 2012 és 2016 között játszott a Juventusban, Olaszországban mindent megnyert, 2015-ben szerepelt a Barcelona ellen 3-1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntőn. Természetesen korábbi csapattársai nem felejtették el, milyen formában futballozott a Juventus mezében. Claudio Marchisio szerint akkor bicsaklott ki Pogba karrierje, amikor a spanyol bajnokság helyett az angolt választotta.

„A klubváltása előtt megmondtam neki, hogy hiba lenne Manchesterbe költöznie. Ha mindenképpen klubot szeretne váltani, akkor Spanyolországot kell választania – mondta Marchisio a torinói székhelyű Tuttosport szaklapnak. Az olasz középpályás nem győzte dicsérni Pogbát. „A Juventusba való visszatérése rendkívül pozitív lenne. Újjászületne abban a környezetben, amelyet leginkább szeret, és amely a legjobban kedveli őt. Sokat adhatna a Juventusnak, korábbi klubomnak egyébként is olyan karakterre van szüksége a középpálya közepén, amilyen ő. Pogba nagyszerű profi” – nyilatkozta Marchisio.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.