Marco Rossi a Ferencvárost szeretné utánozni Szófiában

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán elutazott Szófiába, a Bulgária elleni, csütörtök esti (20.45. óra, tv.: M4 Sport) Európa-bajnoki pótselejtezőre. Délelőtt még edzést tartott a angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban, amelyet rövid sajtótájékoztató előzött meg, amelyen az újságírók Marco Rossi szövetségi kapitányt is faggathatták.

2020. 10. 07. 16:04
null
Fotó: Pajor-Gyulai László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kínjában elmosolyodott.

– Boldog voltam – felelte fanyarul arra a kérdésre, hogy mit érzett, amikor megtudta, az osztrák Salzburg nem engedi el Szoboszlai Dominiket. Mi mást is mondhatott volna? Az újabb felvetésre, hogy könnyű lesz-e pótolni Szoboszlait, ugyancsak éreztetve, hogy a kérdésben benne rejlik a válasz, elmondta, hogy természetesen nem, sőt, nehéz lesz, ám sok fiatal játékosa van a válogatottnak, akik ugyancsak különlegesek, ráadásul az öt csere engedélyezésének köszönhetően könnyebben frissítheti a válogatottat meccs közben, és ezzel bővülnek a variációs lehetőségek is.

Fotó: Pajor-Gyulai László

Szóba került Loic Nego is, a francia futballista a honosítását követően először kaphatott meghívót a szövetségi kapitánytól, aki ezt mondta róla:

– Őt mindenki jól ismeri Magyarországon azóta, amióta az Újpestben bemutatkozott, majd a Fehérvárban komoly sikereket ért el. Mi is pontosan tudjuk, milyen erősségei vannak. Csak két napja edz a csapattal, két edzésen ismerkedhetett meg csapattársai egy részével. Jelenleg nem tudom, hogy ott lesz-e a kezdőcsapatban.

Magától értetődően a kapitány kapott kérdést a bolgár válogatottról és az esélyekről is, amelyet így lát Marco Rossi:

– A bolgárok előnyére szolgál, hogy hazai pályán játszanak tizenkétezer szurkoló előtt. Olyan elszánt játékosaik vannak, akik soha nem adják fel, a meccs végéig harcolnak. Ráadásul néhány technikás labdarúgója is van a bolgár válogatottnak, akikre oda kell figyelnünk. Tisztában vagyunk az erényeikkel, de a gyengeségüket is ismerjük. Ötven-ötven százalék az esélye mind a két csapatnak a győzelemre és az azzal járó továbbjutásra. Ha jól játszunk, és a játékosaim betartják a taktikai utasításokat, akkor ezt megnövelhetjük, de a futballban nagyon sok olyan dolog történhet, amit nem tudunk kontroll alatt tartani. Természetesen azonban azért megyünk, hogy megnyerjük a meccset.

A kezdőcsapatot firtató érdeklődésre Marco Rossi azt felelte, van elképzelése arról, hogy kiket küldjön pályára csütörtökön este, ám mivel minden posztra több jelöltben gondolkodhat, nem hamarkodja el a döntést, amelyet csak csütörtökön tesz véglegessé. Végül a sajtótájékoztatón a Ferencváros is szóba került, amely a múlt héten hatalmas sikert elérve felküzdötte magát a Bajnokok Ligája főtáblájára. Mint kiderült, ez téma volt a válogatott edzőtáborában is:

– Beszéltünk a Ferencvárosról a csapattal, nagyon örülünk annak, hogy bejutott a BL-csoportkörbe, hiszen ez óriási siker a magyar futballnak is. A válogatottal is olyan sikert akarunk elérni, mint a Fradi, azaz szeretnénk kijutni Európába!

Marco Rossi sajtótájékoztatója előtt két játékos, Könyves Norbert és találkozott néhány perc erejéig az újságírókkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.