Marco Rossi: A játékosok nem tűnnek fáradtnak, inkább motiváltak

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai nem tűnnek fáradtnak, sokkal inkább motiváltnak látja őket a szombati, azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

Forrás: MTI2019. 06. 06. 15:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Múlt kedd óta együtt készülünk, de csak a pályán derül ki, hogy ez mennyire sikerült jól. A mérések sem mutatnak fáradtságra utaló jeleket, de persze nem mindenki van ugyanolyan szinten, ami érthető egy hosszú szezon után” – mondta az elutazás előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére az olasz szakvezető.

Rossi kiemelte, mindig győzelemre készíti a csapatát, de nagyon nehéz lesz győzni az azeri fővárosban, ugyanakkor megjegyezte, tanítványai alázatosan dolgoztak, mindenki átérezte, mennyire fontos lenne három ponttal távozni Bakuból.

„Mivel a szokottnál több idő állt rendelkezésünkre, így mindkét meccsre készültünk, de a fókuszban az Azerbajdzsán elleni találkozó szerepelt, amely szerintem fontosabb is lesz” – mondta aki a keretében szereplő újoncokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, van olyan köztük, aki készen áll a bemutatkozásra, de azt nem árulta el, hogy Bakuban lesz-e debütáló futballista.

A Bundesliga legjobb kapusának választott kijelentette, az Eb-részvételt érő első két hely megszerzéséhez mindenképpen nyerni kell Azerbajdzsánban, szerinte amennyiben a válogatott jól játszik, akkor sikerül elhozni a három pontot Bakuból.

„Az azeri csapat a stabil védekezésre helyezi hangsúlyt, abból próbál meg kontrázni, nekünk ezeket a gyors ellentámadásokat kell megakadályoznunk. Pontrúgásokból is veszélyesek” – mondta az RB Leipzig hálóőre, aki szerint a Rossi-éra első idegenbeli sikeréhez elengedhetetlen lenne, hogy a nemzeti együttes ne kapjon gólt, ebben neki személy szerint nagy segítséget jelent a védelem tengelyében klubtársa,

A magyar válogatott két forduló után három ponttal áll a csoportjában, szombaton Azerbajdzsán vendége lesz, majd három nappal később Walest fogadja a Groupama Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.