Marco Rossi lemondott Szoboszlairól, de szerinte lehet pótolni

Szoboszlai Dominikra nem számíthat a közelgő világbajnoki selejtezőkön – jelentette be a válogatottal sűrű időszak elé néző Marco Rossi az M4 Sporton.

Magyar Nemzet
Forrás: M4SPORT.HU2021. 03. 03. 12:20
ROSSI, Marco
Tíz hónap után találkozik ismét a válogatott Marco Rossi vezetésével Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi kapitány természetesen örül, hogy a légiósok nagy része jól teljesít az utóbbi hetekben, de mint mindig, akad néhány kiválasztott, akinek problémái vannak. Közéjük tartozik is, aki még nem mutatkozhatott be az RB Leipzigben sem, és a sérülése miatt nem is számíthat rá az olasz edző a márciusi selejtezőkön. Rossi azért hozzátette: a pótlása nehéz ugyan, de ősszel a csapat már bebizonyította, hogy együttesen képesek ellensúlyozni a meghatározó emberek hiányát is.

Rossi március 12-én hirdet keretet, a jelöltekkel azonban már kapcsolatba lépett a stáb. A 2022-es tornára 25-én a Lengyelország elleni hazai találkozóval kezdődik a kvalifikáció, melyet az egyaránt idegenbeli andorrai és San Marinó-i meccs követ.

Rossi az álmának nevezete, ha irányításával 1986 után újra kijutna a válogatott a vébére. Ehhez a kötelezőnek tartott feladatok éppolyan alapos felkészülést igényelnek, mint a félelmetesen eredményes vezette lengyelek elleni rajt. Melyen az ellenfél új kapitánya, Paulo Sousa jelenti az ismeretlent az egyenletben, így több meccstervet is szükséges kidolgozni.

A selejtezők mellett az Európa-bajnokság is lőtávolba került, száz nappal a torna kezdete előtt Rossi elismerte, sűrű és intenzív időszak előtt állnak, ami a futballistáknak sem egyszerű, hiszen a közös célokat össze kell hangolniuk a klubjaik elvárásaival.

Ami pedig a fogadalmát illeti, megpróbál megtanulni magyarul, de első számú feladata a válogatott irányítása. Ez a prioritás, de azért igyekszik kifejezni a szándékával is kifejezni a tiszteletét annak az országnak, amelynek azért már adni is tudott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.