Marco Rossi: Mi nem Olaszország vagyunk, szűk a keret

A magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a szövetségi kapitány, Marco Rossi és a Ferencváros középpályása, Sigér Dávid beszélt a holnapi, Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozóról. Mindketten az önbizalom fontosságát hangsúlyozták Moszkvában.

Magyar Nemzet
2020. 10. 13. 20:59
Marco Rossi
Marco Rossival hatalmasat fejlődött a futballválogatott Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár szerdán a Nemzetek Ligájában lép pályára a magyar válogatott, sokakat az érdekel, hogy novemberben az Európa-bajnokságról döntő meccsen mire lesz képes a csapat Izland ellen. De nem így gondolkodik.

– Nem tudom, hányszor mondtam már ezt el, de ha valaki felveszi a címeres mezt, az nem gondolkozhat azon, hogy egy meccset felhasználjon egy másikra való felkészülésre – jelentette ki Rossi. – Arra a meccsre kell koncentrálni, amely előttünk áll, és az oroszok elleni újabb találkozó egy lehetőség, hogy Izland ellen még nagyobb legyen az önbizalmunk. Nincs itt az idő novemberről vagy a csoportgyőzelemről beszélni. Nem hasznos most ezekről a célokról elmélkedni. Muszáj magabiztosnak és fókuszáltnak lennünk holnap, és természetesen jó eredményt szeretnék elérni.

Szeptemberben az orosz válogatott 3-2-re nyert Budapesten a Nemzetek Ligájában, de háromgólos előnyben is volt a meccsen. Rossi szerint a játék minőségében felnőtt a válogatott Oroszországhoz, ami jó kiindulási alap.

– Sokféle edző és sokféle taktikai elképzelés létezik, de meg vagyok győződve arról, hogy akik a különbséget jelentik, azok a játékosok – fogalmazott az olasz szakember. – Budapesten kaptunk három gólt a saját hibáinkból, de folytattuk a taktikai tervet, és vissza tudtunk jönni a meccsbe, amelyet a végére nyílttá tettünk. A játék minőségében felnőttünk az oroszokhoz. Tudjuk, hogyan kell játszanunk holnap, de az eredmény sok mindentől függ, amit nem kontrollálhatunk. Mindent tudunk az ellenfélről, és valószínűleg ők is rólunk. Nem hiszem, hogy meg tudnak lepni minket.

Megterhelő hét végére érkezik a magyar válogatott, amely nemcsak három meccset játszik rövid idő alatt, de mindet idegenben: Szófia és Belgrád után holnap Moszkvában. Rossi azonban nem tervez nagy változtatásokat a csapatban.

– Mi nem Olaszország vagyunk, hogy behívjunk 30-32 játékost a keretbe, és minden meccsre kicseréljük a teljes kezdőt – jelezte Rossi. – Néhány változtatás elképzelhető, de öt-hat helyen nem tudok belenyúlni a csapatba.

A szövetségi kapitány mellett a válogatott középpályása, Sigér Dávid is megszólalt, aki tavaly az Európa-liga csoportkörében győzelmet aratott a Ferencvárossal Moszkvában.

– Élénken él az emlékeimben a CSZKA Moszkva elleni meccs, főleg, mert nagy meglepetést értünk el – mosolygott Sigér. – Az első félidőben nagy nyomás alá helyezett minket az ellenfél, de utána fel tudtuk venni vele a versenyt. Varga Roland csereként állt be, és góllal fejezett be egy akciót, amivel nyertünk. Ez egy szép emlék számomra.

Sigér szerint nem szabad megijedni az ellenféltől, és attól a ténytől, hogy a magyar válogatott 1956 óta nem tudott győzni Moszkvában.

– Merítenünk kell az önbizalomból, amit már szeptemberben elkezdtünk építeni – jelentette ki a Fradi játékosa. – Vannak olyan, fokozatosan kirajzolódó mechanizmusaink, amik egyre jobban működnek, és hozzák az eredményeket. Bátran kell futballoznunk, semmitől sem félve, csak így vehetjük fel a versenyt az oroszokkal is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.