Märcz Tamás: Pótolhatatlan embert veszített el a magyar nemzet

Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya életének 48. évében, súlyos betegség után, csütörtök hajnalban meghalt. A magyar férfi-vízilabdaválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Märcz Tamás szerint pótolhatatlan veszteség érte a vízilabda-társadalmat, a magyar nemzetet – írja az Origó.

Forrás: Origo.hu2020. 06. 18. 14:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tudtam Tibor egészségügyi helyzetéről, de a végletekig bíztam benne, hogy a rá jellemző küzdeni tudással képes lesz szembeszállni a betegséggel. Nemcsak hatalmas sportolót, hanem elképesztően jó szakembert, családapát vesztettünk el. A legkiválóbb volt minden fronton” – emlékezett megrendülten Benedek Tiborról a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás az Origónak.

„Régóta nem tudtam vele élőszóban beszélni, de üzenetek formájában kapcsolatban voltunk egymással. Rengeteg mindent hagyott itt mindannyiunk számára. Nemcsak szakmai anyagokat, vízilabdához kapcsolódó szakirodalmat, hanem egyfajta emberi morált, erkölcsöt és tisztességet. Amik jellemezték őt. Nagyon fog hiányozni mindenkinek, már most nagyon hiányzik. Pótolhatatlan embert veszített el a vízilabda-társadalom, a magyar nemzet” – tette hozzá Märcz Tamás.

Szécsi Zoltán csapattársként három olimpiai bajnoki címet nyert a csütörtökön elhunyt Benedek Tiborral. A korábbi kiváló kapus ma már az Egri Vízilabda Klub ügyvezető igazgatójaként dolgozik, az Origónak nyilatkozott röviden.

„Őszinte részvétemet szeretném kifejezni a családnak, talán ez most a legfontosabb. A legnagyobb távozott közülünk. Benedek Tibornak rengeteg felejthetetlen emléket köszönhetünk, de nekem a mosolya az, amit soha nem fogok elfelejteni. A korábbi játékostársakkal van egy közös csoportunk, ahol Vári Attila, a szövetség elnöke közölte reggel a szörnyű hírt” – mondta Szécsi Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.