Nyolcadosztályú csapatot menedzselhetne José Mourinho

Több mint 30 ezer jegyet értékesített a Tottenham Hotspur elleni vasárnap megrendezett FA-kupa-mérkőzésre az angol nyolcadik ligában szereplő FC Marine futballklub, noha nézők a koronavírus-járvány miatt nem mehettek be a találkozóra. Az összecsapást a toronymagasan esélyes Mourinho-gárda nyerte 5-0-ra, de feltehetően senki sem az eredmény miatt fogja emlegetni ezt az eseményt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Eurosport2021. 01. 11. 16:53
Marine, José Mourinho
epa08906855 Tottenham's manager Jose Mourinho reacts during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Tottenham Hotspur in Wolverhampton, Britain, 27 December 2020. EPA/Carl Recine / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Carl Recine / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Végeredmény: Marine 0, Tottenham 5. Nézőszám: 30 697” – írta a Twitteren a Liverpool közelében fekvő Crosby város amatőr egyesülete, amely a meccs előtt a 6000-es virtuális belépőszámot tűzte ki célul.

A csapat stadionja egyébként 3200 fő befogadására alkalmas. A zárt kapus találkozót néhányan a kerítésen keresztül vagy a környező házak ablakaiból figyelték, ahogy „Jürgen Klopp” is.

https://www.facebook.com/LiverpoolEchoLFC/photos/a.192196720793192/3975704029109090

Az 1894-ben alapított FC Marine a pandémia miatt nehéz anyagi helyzetbe került, így az egyenként tízfontos (körülbelül 4000 forintos) jegyek megvásárlásával a szurkolók sokat segítettek a klubnak. A hírek szerint számos Tottenham-drukker, sőt, a londoniak vezetőedzője, José Mourinho, valamint a Spurs korábbi sztárja, a jelenleg televíziós műsorvezetőként dolgozó Gary Lineker is vett belépőt a találkozóra.

Az eset érdekessége, hogy a jegyek vásárlói közt nyereményt sorsolnak ki. A győztes a nyolcadosztályú csapat egyik barátságos mérkőzésén betöltheti a vezetőedzői pozíciót. Mourinhót is megkérdezték, mit tenne, ha rá mosolyogna a szerencse, mire a portugál sajnálkozva elmondta, feltehetően nem tudna élni a lehetőséggel.

– Veszek egy jegyet – ígérte a találkozó előtt a Spurs vezetőedzője. – Ha nyerek, valószínűleg nem fogom tudni elvállalni a Marine vezetését, mert a Tottenhamnek előszezonja lesz abban az időben. Nem hiszem, hogy megoldható lenne, de ettől függetlenül is kiváltom a jegyem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.