Jürgen Klopp ellen kelt ki az angol játékvezető

„Ne légy képmutató, Jürgen! A te játékosaid is feldobják magukat” – írja a Daily Mail portálon megjelent véleménycikkében Mark Clattenburg, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság egyik játékvezetője.

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Mail2021. 01. 14. 14:03
Mark Clattenburg
Mark Clattenburg angol játékvezetõ a franciaországi Európa-bajnokság döntõjében játszott Portugália - Franciaország mérkõzésen a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. július 10-én. () Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy tűnik, Jürgen Klopp aggodalomra adta a fejét, legalábbis a múlt heti, a Manchester United büntetőiről szóló nyilatkozata erre utal. Mintha csak Sir Alex Fergusont hallanám” – olvasható Mark Clattenburg a Liverpool vezetőedzőjéről szóló írásában.

Az angol játékvezető Klopp, a Southampton elleni vereség utáni értékelésére utalt, amelyben a Vörösök menedzsere megemlítette, hogy a Manchester Unitednek Ole Gunnar Solskjær kétéves regnálása alatt több büntetőt ítéltek meg, mint a Liverpoolnak az elmúlt öt és fél évben. Clattenburg ezzel kapcsolatban igazat adott Kloppnak, de hozzátette, ez a nyilatkozat a német pszichológiai hadviselésének a része, amellyel szeretne Paul Tierney gondolataiba férkőzni a vasárnapi, Manchester United elleni rangadó előtt. Az összecsapáson Tierney fog bíráskodni.

Mark Clattenburg a 2016-os Európa-bajnokság döntőjét vezetve
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

A mérkőzésvezető írásában arra is kitér, számára nem világos, hogy a Liverpool edzője mire utalt nyilatkozatával. Clattenburg ezzel kapcsolatban leszögezte, nem esküdött össze a Premier League játékvezetői gárdája a címvédő ellen.

„Ha viszont arra gondol, hogy a United játékosai gyakran feldobják magukat, ebbe nem lehet belekötni. Megnéztem az összes, azaz tizenegy, ebben az idényben nekik megítélt büntetőt, és öt esetben ők voltak a kezdeményezők. Okosan csinálják, mert ha a játékvezető a tizenegyespontra mutat, ritka, hogy a videóbíró használata után megváltoztatná a döntését. Kloppnak viszont vigyázni kéne a szavaira, mert és Mohamed Szalah is szokott színészkedni. Képmutatás a német részéről, hogy csak a manchesteri labdarúgókkal kapcsolatban beszél erről.”

A bíró szerint Klopp egyre frusztráltabb
Fotó: MTI/EPA/GETTY/Shaun Botterill

A játékvezető szerint látszik, hogy a Liverpool mestere egyre ingerültebb, mert Ferguson regnálása óta nem fordult elő, hogy egy vezetőedző ilyen feltűnő módon próbált volna hatni a bírókra egy rangadó előtt.

„Nem szeret veszíteni, soha sem szeretett, ingerültté válik olyankor. De nincs igaza, mikor azt mondja, hogy a Unitednek kedveznek a játékvezetők. Ferguson idejében így volt, azóta viszont hatalmas változások következtek be. Ne felejtsük el, hogy én voltam az egyetlen bíró, aki egy meccsen három büntetőt is megítélt az ellenfélnek az Old Traffordon! Ráadásul pont a Liverpoollal történt ez meg 2014-ben. Igaz, akkor David Moyes volt a manchesteriek edzője. Ferguson idejében ez valószínűleg nem történhetett volna meg”

– zárta mondanivalóját Mark Clattenburg.

A Premier League tabelláját vezető Manchester United vasárnap 17.30-kor az őt három ponttal követő Liverpool otthonába látogat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.