Marosiban lehet minden bizodalmunk, Kaszát nyomasztotta a teher

Marosi Ádám a tizedik, Kasza Róbert a huszonhetediken fejezte be a rangsoroló vívást a férfi-öttusaverseny első napján. Martinek János szövetségi kapitány szerint Marosi formája meggyőző, a 37 éves versenyző hat tussal maradt el a vb-győzelme idején mutatott produkciójától, s ebből akár érem is lehet. Kasza Róbert azonban nem tudott megfelelni az elvárásoknak, őt nyomasztotta a teher.

Szilágyi
2021. 08. 05. 13:26
MAROSI Ádám; KASZA Róbert
Tokió, 2021. augusztus 5. Marosi Ádám (b) és Kasza Róbert a férfi öttusázók körvívás versenyszámában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Muszasino Sportközponban 2021. augusztus 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nők rangsoroló vívása után a férfiakon volt a sor Tokióban. A világbajnok húsz győzelemmel a tizedik helyen fejezte be a versenyt, Kasza Róbert tizenöt győzelemmel és húsz vereséggel a huszonhetedik helyen zárt a 36 fős mezőnyben 190 ponttal.

A kairói világbajnok, Marosi Ádám éremért lehet harcban
Fotó: Magyar Öttusaszövetség

A folytatásban Marosinak lehetnek érmes reményei, ezt hangsúlyozta Martinek János szövetségi kapitány. – Marosi jól kezdett, később ugyan volt egy elhúzódó hullámvölgy, de végül jó teljesítményt nyújtott. Csak egy győzelemmel szerzett kevesebbet, mint a kairói világbajnokságon, amelyet megnyert. Ha ebből indulunk ki, reménykedhetünk, hogy fel tud zárkózni az élmezőnyhöz. A brit Joseph Choong esélyeshez méltóan versenyzett, az élen zárta ezt a számot. De sűrű a mezőny, a tizedik helyről kiegyensúlyozott versenyzéssel oda lehet érni a dobogós helyek közelébe. Ádám jól úszik, a kombinált számban is megbízható teljesítményre képes. Úgy érzem, a lovaglás lesz a vízválasztó, ez alaposan meg fogja rostálni a mezőnyt. A másik indulónk, Kasza Róbert sajnos elmaradt a legjobbjától: szeretett volna megfelelni az elvárásoknak, de ez súlyos, nyomasztó teherként nehezedett rá. Remélem, a folytatásban fel tud kapaszkodni a középmezőnybe, és az első tizenöt között tudja majd befejezni a tokiói szereplését – mondta lapunknak Martinek János szövetségi kapitány.

– Küzdős vívás volt, de mindent kiadtam magamból. Volt egy rossz sorozatom, ez kissé visszavetett, de azért a végére visszaküzdöttem magam az élcsoportba. Hogy ez mire lesz elég, majd szombaton derül ki – értékelt az MTI-nek Marosi, aki a két hónappal ezelőtti világbajnoki címe alkalmával hattal több győzelmet aratott a páston.

– Ez egy küzdősport, és ma a riválisok jobban küzdöttek. Rosszul ment a vívás eleje, ez pedig rányomta a bélyegét a folytatásra. Nagyon fontos, hogy az ember feloldódjon, én ehelyett végig görcsös voltam – mondta csalódottan Kasza.

A körvíváson korábban túlesett nők versenye pénteken, a férfiaké szombaton folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.