Biztosan lesz magyar győztese a vasárnapi BL-döntőnek + videó

Másodikként Marozsán Dzsenifer csapata, a címvédő Olympique Lyon jutott be a női labdarúgó Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjébe, amelynek így biztosan lesz magyar győztese, hiszen egy nappal korábban a Jakabfi Zsanettet foglalkoztató német Wolfsburg került be a fináléba.

2020. 08. 27. 12:03
null
Budapest, 2019. mjus 18. A francia Olympique Lyon magyar szrmazs csatra, Marozsn Dzsenifer (k) nnepel, miutn megszerezte csapata els gljt a ni labdarg Bajnokok Ligja budapesti dntjben jtszott Olympique Lyon - FC Barcelona mrkzsen a Groupama Arnban 2019. mjus 18-n. Mellette csapattrsai, Lucy Bronze (b) s Amandine Henry. MTI/Czagny Balzs Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban, a San Sebastián-i női BL-végjátékban a címvédő Olympique Lyon, Marozsán Dzsenifer együttese a második elődöntőben 1-0-ra győzte le a Paris Saint-Germaint. A magyar származású német játékos a 87. percig volt a pályán, akkor lecserélték. A 28 éves Marozsán Budapesten született, a négyszeres magyar válogatott Marozsán János lánya, és 1996-ban költöztek a Saar-vidéki Burbachba, amikor a családfő a harmadosztályú Saarbrücken csapatába igazolt levezetni. Marozsán Dzsenifer pedig idővel a női futballban a legmagasabb szintre jutott: 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb női labdarúgójának választottak, 2017-ben az FFC Frankfurttal, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben pedig már az Olympique Lyonnal nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A német válogatottal 2013-ban aranyérmes lett az Európa-bajnokságon, 2016-ban pedig a Rio de Janeiró-i olimpián is. S bár a német válogatottat erősíti, büszkén vállalja a magyarságát, ezt azzal is kimutatja a nagyvilág felé, hogy az egyedi stoplisán egy kis magyar zászló is látható.

Marozsán Dzsenfer a földkerekség egyik legjobb női labdarúgója Fotó: MTI

A tavalyi BL-döntőt Budapesten rendezték, a Goupama Arnénában a Lyon 4-1-re verte a Barcelonát, és a találkozó első gólját éppen Marozsán szerezte az ötödik percben. A döntő után természetesen a cipője is szóba került: „Nagyon fontos, mindig itt van velem, és büszke is vagyok rá. Ezt mindenki tudja és mindenkinek mondom, büszkeséggel hordom ezt a cipőt” – fogalmazott Marozsán Dzsenifer.

Íme néhány parádés megmozdulás és nagy gól tőle, a videó végén pedig az ünneplés a budapesti BL-döntő után, amikor Dzseni emeli magasba a trófeát:

Az idei Bajnokok Ligája-döntőt vasárnap az Olympique Lyon és a Wolfsburg 20 órakor játssza San Sebastiánban, az Anoeta Stadionban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.