Márton Anita bosszús, de címvédő marad

Magyar Nemzet
2020. 01. 31. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több sportrendezvény elmarad Kínában a koronavírus terjedése miatt, és ezek közül a legrangosabb kétségkívül a versenynaptárban március 13–15-i időponttal szereplő fedett pályás atlétikai világbajnokság, amelyet Nankingban rendeztek volna. A város 530 kilométerre fekszik a járvány gócpontjától, Vuhantól. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) a honlapján jelentette be, hogy a vb-t egy évvel elhalasztják, és 2021 márciusában rendezik meg. Ahogy a közlemény fogalmaz, hálásak azoknak az országoknak és városoknak, amelyek jelentkeztek, hogy befogadnák az eseményt, de a járvány esetleges terjedése miatt nem találták biztosítottnak, hogy az új helyszínen később nem kellene szintén a halasztás mellett dönteni. A nemzetközi szövetség hozzáteszi: bár szóba került a vb végleges elmaradása is, a tagszövetségekkel egyeztetve ezt el akarták kerülni. Az Ázsiai Atlétikai Szövetség törölte a február közepére kiírt kontinensbajnokságot, ezt szintén Kínában, a Vuhantól hatszáz kilométerre található Hangcsouban tartották volna.

A súlylökésben olimpiai bronzérmes, a legutóbbi fedett pályás vb-n (2018, Birmingham) győztes Márton Anita nem örül a vb elhalasztásának.

– Keményen végigdolgoztuk az elmúlt három hónapot, kis túlzással a semmiért, de legalábbis amire leginkább készültünk, azt elvették tőlünk – fogalmazott a versenyző, aki tréfásan hozzátette, a halasztás jó oldala, hogy így három évig marad címvédő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.