Márton Gábor: Ennek a játéknak csak vereség lehetett a vége

A fehérvári csapat vezetőedzője, Márton Gábor szerint a rossz volt a védekezés és hatástalan a támadás.

Magyar Nemzet
2021. 01. 27. 23:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy meglepetésre a Mol Fehérvár viszonylag simán kikapott Kisvárdán a labdarúgó NB I 5. fordulójában elhalasztott egymás elleni mérkőzésének a pótlásán. A fehérvári együttes nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen így biztosra vehette, hogy ismét nő a hátránya a Ferencvárossal szemben, ami így is lett, hiszen a Fradi érvényesítve a papírformát simán győzött Budafokon. A kisvárdai mérkőzést követően a két vezetőedző így értékelte a látottakat:

Supka Attila, Kisvárda: – Nyeretlenségi sorozaton vagyunk túl. Eddig is minden mérkőzésen masszívan védekeztünk, részben meg tudtuk oldani a feladatunkat, kevés gólt kaptunk, ez a mai mérkőzésen is így volt. Leszámítva azt az egy gólt, amit kaptunk, csak egy-két lehetősége volt a MOL Fehérvárnak. Ma mindent megtettünk azért, hogy a három pontot itthon tartsuk, a játékosok azt csinálták, amit előzetesen kértünk tőlük. Nagyon lelkesen játszott mindenki, úgy gondolom, hogy játékban is felülmúltuk az ellenfelünket. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, a 2-1-es vezetés után volt még néhány olyan kontránk, amelyből pontosabb játék esetén gólokat lehetett volna szerezni. Hosszú még a bajnokság, továbbra is szeretnénk pontokat gyűjtögetni, a célunk az, hogy minél messzebb kerüljünk a kiesőzónától, ezt pedig csak nyugodt játékkal lehet elérni. Örülök neki, hogy sikerült megnyernünk a mai mérkőzést.

 

Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője érthetően csalódottan nyilatkozott
Fotó: molfehervarfc.hu

 

Márton Gábor, Mol Fehérvár: – Nem játszottunk jól, kevés volt a mozgás, lassú volt a játék, keveset vállalkoztunk, gyakorlatilag alig alakítottunk ki helyzetet, így nem lehet mérkőzést nyerni. 2-1 lett a vége, sajnos nem ide, a Kisvárdát megilleti a gratuláció. Ezen a mérkőzésen négyvédős felállásban játszottunk, úgy ítéltük meg, hogy ez lesz a megfelelő, de nem feltétlenül ezekben a rendszerekben kell keresnünk hibát vagy a megoldást. Hogyha a játékosok megfelelő teljesítményt tudnak nyújtani egy-egy rendszerben, és jól alakul a mérkőzés, akkor képesek vagyunk nyerni bármilyen felállásban. Ha nem játszunk jól, és nem támadunk eleget, akkor teljesen mindegy, hogy milyen felállásban játszunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a mai, nem védekeztünk jól, ahogy mondtam, nem támadtunk elég hatékonyan, ennek a játéknak csak vereség lehetett a vége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.