Márton Gábor: Aki nem tud segíteni, legalább ne ártson

Miután a Mol Fehérvár hazai pályán 2-1-re kikapott vasárnap este az MTK-tól, és az utolsó öt meccséből ezzel négyet is elveszített, Márton Gábor vezetőedző azt mondta, ő nem szeret feladni semmit sem, de talán itt az ideje elbeszélgetni a folytatásról.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 20:41
null
Márton Gábor nehéz heteket él meg a Mol Fehérvárral Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Gábor nincs könnyű helyzetben. A Mol Fehérvár vezetője újabb vereséget könyvelhetett el a csapatával, amelynek az idei mérlege igen lehangoló: az első meccsen Újpesten nyert 5-0-ra, azóta viszont háromszor kikapott, és egy döntetlent ért el. Egy hete a Ferencvárostól elszenvedett vereséggel a fehérváriaknak fel kellett adniuk a bajnoki reményeiket, az újabb kudarccal viszont már a harmadik helyük is veszélybe került, a másodikon pedig a Puskás Akadémia két ponttal előzi meg őket.

 

Márton Gábor nehéz heteket él meg a Mol Fehérvárral
Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

Vasárnap este az MTK hátrányból fordítva győzött 2-1-re a Mol Arénában, amit Márton Gábor a sajtótájékoztatón így értékelt:

– Remek első félidő után a végeredmény csalódást keltő. A látottak alapján nem érdemeltünk vereséget. Sajnos a szokásos volt a forgatókönyv, 1-0 után nem használtuk ki a lehetőségeket, nem zártuk le a mérkőzést, a hibáinkat pedig megbüntették. Nehéz megfejteni, hogy egygólos vezetésnél miért nem tudunk higgadtak maradni. Sajnos elég hosszú ideje ebben a helyzetben vagyunk. Az utóbbi mérkőzéseken nem dolgoztunk ki annyi helyzetet, mint azelőtt, a játékunk jelenleg nem olyan, mint szeretnénk, ettől függetlenül minden mérkőzésen megvannak azok a lehetőségeink, amelyekből vezetést lehetne szerezni, vagy meg lehetne fordítani a mérkőzést, de ez mostanában nem sikerül.

A Nemzeti Sport kérdésére, hogy miután az utóbbi öt bajnoki meccsén négy vereséget szenvedett a csapata, nem félti-e az állását, Márton Gábor ezt felelte:

– Aki edzőnek áll, annak ez sajnos mindig benne van. Nem vagyok az a típus, aki feladja, de eljön az a pont, amikor át kell beszélni a folytatást. Ha az ember már nem tud segíteni, akkor ártani nem akar.

 

Michael Boris, az MTK vezetőedzője természetesen elégedettebben nyilatkozott:

– Az első húsz percben nem igazán találtuk a játékunkat, a Vidi kreatív játékosait, például Dárdait és Hourit nem igazán tudtuk megállítani. Ezek után megnyugodtunk és biztosabban tudtuk tartani a labdát a Fehérvár ötvédős rendszere ellen, amire előzetesen is készültünk. A második félidőben javult a játékunk, hamarabb odaértünk a labdákra, jól működött a letámadásunk, úgy gondolom, hogy a második játékrészben nyújtott teljesítményünk alapján megérdemelt a győzelmünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.