Más lesz, mint szeptemberben

Több okból sem ismétlődhet meg a tavalyi forgatókönyv: az idei teniszközgyűlésen több mint kétszáz küldöttre számítanak, és közel sem olyan egységes a tenisztársadalom, mint tavaly szeptemberben, amikor Szűcs Lajos elnököt 164:1 arányban erősítette meg a posztján a tagság. Az elnök mandátuma nincs veszélyben, hivatalos kihívó egyelőre nem jelentkezett, bár lehet, hogy éppen a tagság előtt mutatja meg magát egy ambiciózus utódjelölt. Parázs hangulatú közgyűlésre van kilátás.

2019. 04. 16. 15:18
null
Még várni kell a kézfogásra Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sporttörvény értelmében valamennyi sportági szakszövetség köteles évente rendes közgyűlést tartani, amely meghallgatja a szövetség elnökségének beszámolóját az elmúlt évről, dönthet a 2018-as közhasznúsági jelentésről, szavaz az idei költségvetési tervezetről. Ez lesz napirenden a budapesti Hotel Intercontinental különtermében a Magyar Teniszszövetség közgyűlésén is, amelyen egy elnökségi tagot választanak. A hírek szerint a közgyűlést megelőző negyedik napig több mint kétszáz tagszervezet jelezte részvételét az eseményen, ami jelentős különbség a tavalyi közgyűléshez képest, amikor 164:1 arányban szavaztak bizalmat a küldöttek Szűcs Lajos elnöknek. Kihívó még nem jelentkezett, Szűcs nyugodtan várja a találkozást a küldöttekkel: 2020-ig érvényes a mandátuma.

Érdekes módon így sem reménytelen az ellentábor helyzete: ha a közgyűlésen jelenlevők kétharmada megszavazza az új napirendi pont felvételét, akár a tisztújításról is dönthetnek a küldöttek. Információink szerint ez nem valószínű, inkább a közvélemény előtt is ismert témákról akarnak tájékoztatást a tagszervezetek képviselői. Például az infrastrukturális támogatásokról, a füves pályás WTA-tornáról és a teniszszövetség gazdálkodásával kapcsolatos, folyamatban lévő büntetőeljárásokról kérdeznének. Felmerülhet az is, vajon az ország első számú játékosai, és miért nem kívánnak együttműködni a teniszszövetség vezetésével, és miért tűnik úgy, mintha nem lenne teljes az összhang a sportállamtitkárság és a szakszövetség között.

Még várni kell a kézfogásra
Fotó: Havran Zoltán

A Facebookon igen aktív Tiszta Tenisz csoport időről időre megjelentetett egy-egy kellemetlen hírt, amit a szövetség hivatalos oldala hevesen cáfolt. Csak két témában van látványos egyetértés a felek között: legyen béke, és minden tagszervezet képviselője menjen el a közgyűlésre, mert ott választ kaphat a kérdéseire.

Mindkét oldal maratoni programra számít, az erőviszonyok ismeretében nehéz megtippelni, melyik oldal távozhat elégedettebben a Hotel Intercontinental különterméből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.