Máthé Dominik tudja, hogy mit kell játszani a franciák ellen

A tavalyelőtti vb-n robbant be a magyar válogatottba, 19 évesen hat gólt lőtt és három gólpasszt adott a svédek elleni középdöntőben. Máthé Dominik azóta nagy utat tett meg, az ugrásszerű fejlődésének legékesebb bizonyítéka, hogy meghatározó játékos a norvég BL-csapatban, az Elverumban. Az idei világbajnokságon a magyar válogatottban is meghatározó a játéka, Máthé érzi, hogy már készülnek ellene a kapusok, ezt megtiszteltetésnek veszi. Természetesen azt is, hogy holnap a franciák korszakos zsenije, klubtársa, Luc Abalo ellen játszhat a negyeddöntőben.

Szilágyi
2021. 01. 26. 16:10
kézilabda
Máthé Dominik fejében összeállt a győztes taktika Fotó: Petr David Josek Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól ment a játék az ősszel, megmondom őszintén, valahol számítottam rá, hogy több szerep hárul majd rám az idei világbajnokságon. Nagyon örülök, hogy tudom segíteni a csapatot – mondta a franciák elleni holnapi negyeddöntő előtt rendezett online sajtótájékoztatón.

A spanyolok elleni hétfői vereség kapcsán Máthé kifejtette, hogy frusztrált volt a padon, és rendkívül jólesett neki, hogy a példaképe, a korábbi kétszeres BL-győztes jobbátlövő, a magyarok csapatvezetője, megpróbálta lelkesíteni. A nyolcgólos spanyolok elleni vereség a múlté, a 20 éves átlövő már a franciákra koncentrál. – Van bennünk tartalék, néhányan nem játszottunk az első csoportmeccsen. Én azt hiszem, hogy mindenki magába fog karmolni, hiszen a cél a négy közé jutás. Nem fogunk pihenőt kérni, mindegyikünk próbál hatvan percig koncentrálni a feladatra. Amíg bírjuk, a pályán leszünk – mondta az Elverum átlövője.

Máthé Dominik két év alatt meghatározó emberré nőtte ki magát
Fotó: MTI/EPA/Petr David Josek

A franciák gyenge vagy gyengébb pontjaira is felhívta a figyelmet Máthé Dominik – Ha az irányítónk, ki tudja mozgatni a franciák védőit, akkor lesz helyünk, területünk nekünk, átlövőknek is. A franciáknál nagy testű emberek játszanak középen, Karabatic vagy Fabregas ellen egy az egyben lehet esélyünk. A szélső játékosaik nem nagy termetűek, őket feltartóztathatjuk. Nagyon fontos a megbízható kapusteljesítmény. Ha Mikler véd, abból gyorsan meg kell indulnunk, lerohanásgólokat kell lőnünk – elemezte a negyeddöntős ellenfelet a magyar válogatott jelenlegi első számú hétmétereslövője.

Máthé Dominik számára különösen pikáns lehet a szerdai mérkőzés: klubtársával, a francia válogatottal mindent megnyert, olimpiai-, világ, és Európa-bajnok jobbszélsője, Luc Abalo ellen léphet pályára. – Még nem beszéltem Abalóval, talán ma még később váltunk egy-két szót. Nagyon örülök, hogy ellene játszhatok – talán utoljára – a válogatottban. Valószínű, hogy Abalo visszavonul a szezon végén. Hatalmas megtiszteltetésnek fogom fel, hogy szerdán ellene játszhatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.