Máthé megismételné a tavalyi formáját a svédek ellen

A magyar férfikézilabda-válogatottban 2019-ben a Svédország elleni vb-csoportmeccsen hat góllal mutatkozott be Máthé Dominik. A balatonfüredi átlövő a norvégiai szerződésről, és az idei svédek elleni középdöntőről is mesélt lapunknak.

2020. 01. 21. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszéves jobbátlövővel egy év alatt nagyot fordult a világ. tavaly robbant be a nemzetközi mezőnybe, a 33-30-es svéd győzelemmel végződő vb-csoportmeccsen viselte először a címeres mezt, s a megilletődöttség legkisebb jele nélkül kézilabdázva hat gólt szerzett. Naná, hogy kiegyezne a tavalyi produkciójával – a csapat más tészta. „A 2019-es világbajnokságon hat gólt szereztem a svédek ellen; életem első felnőtt világversenyén nagyon motivált voltam, kár, hogy a csapatnak végül nem sikerült a torna. Akkor úgy tűnt, messzire kerülünk az olimpiai selejtezőtől, de az idei Eb-n még beteljesíthetjük az álmainkat. Szóval, a hat gólt elfogadom, a svédek elleni végeredményt természetesen nem. Le akarjuk győzni a házigazdát” – mondta a Balatonfüred jobbátlövője.

Máthé kitért a svédek harcmodorára, szerinte nagyon alaposan, rengeteg videózással készülnek a skandinávok, főleg a kapusokra jellemző az aprólékos felkészülés. A védekezésükben vannak gyenge pontok, és az alacsony szélsőikkel szemben lehet keresnivalónk. A húszéves játékos hangsúlyozta: Jim Gottfridsson, az irányító elleni védekezés is kulcsfontosságú lehet a ma esti meccsen (tv: 20.30, Sport 1).

Máthé Dominik a nyártól a norvég Elverum csapatában folytatja a pályafutását, s mikor felvetettük neki, hogy esetleg megkönnyebbült az Eb előtt, amiért rendeződött a sorsa, így válaszolt: „Mindenképpen le akartam zárni a kérdést az Európa-bajnokság kezdete előtt, hogy utána csak a válogatottra tudjak koncentrálni. A norvég drukkerek nagyon nyitottak és érdeklődőek, többen bejelöltek a különböző közösségi médiafelületeken, és kaptam néhány kedves üzenetet.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.