Matyóföldön vizitál a Fradi

A címvédő és listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Mezőkövesd otthonában lép pályára ma a labdarúgó NB I 21. fordulójának rangadóján.

Magyar Nemzet
2020. 02. 22. 10:52
BERECZ Zsombor; Boli, Franck
Budapest, 2019. november 2. A ferencvárosi Franck Boli (elöl) és Berecz Zsombor, a Mezőkövesd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. november 2-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő és listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Mezőkövesd otthonában lép pályára ma a labdarúgó NB I 21. fordulójának rangadóján. A találkozó favoritja a zöld-fehér gárda, amely legutóbbi öt idegenbeli fellépésén győzött, ráadásul az egész idényben csak egyszer kapott ki, még a negyedik fordulóban a Puskás Akadémia vendégeként.

– A Mezőkövesd jó csapat, jó futballt játszik, nem érdemtelenül áll a bajnokság harmadik helyén. A bajnokság állása miatt kifejezetten érdekes mérkőzésre számítok. Nagyon örülünk a Mol Fehérvár legyőzésének, de nem eshetünk abba a hibába, hogy elkényelmesedjünk, éppen ezért nekünk a szombat esti meccs is ugyanolyan fontos lesz, mint a többi – idézte a Fradi.hu Szergej Rebrov vezetőedzőt.

Boli elől Berecz tisztáz a két csapat előző rangadóján
Fotó: MTI/Mohai Balázs

– A múlt heti két győzelemnek köszönhetően jó hangulatban várjuk a Ferencváros elleni bajnoki találkozót – fogalmazott Kuttor Attila, a matyóföldiek trénere. – Ellenfelünk játékoskerete nagyon erős, a jó bajnoki szereplés mellett a nemzetközi kupákban is letették névjegyüket ősszel.

A két csapat eddig 12 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, a Mezőkövesd egyetlen győzelmét 2016. december 3-án aratta a korábbi FTC-tréner, Pintér Attila irányításával.

A második helyezett Fehérvár az utolsó előtti helyen álló ZTE ellen folytatja szereplését. A fehérváriak a Magyar Kupában búcsúztatták az Újpestet, amely tavasszal még nyeretlen: a lila-fehérek a sereghajtó Kaposvárhoz látogatnak, mivel elcserélték a pályaválasztói jogot.

Az M4 Sport a Honvéd–Puskás Akadémia és a Mezőkövesd–FTC találkozót élőben közvetíti.

Az NB I 22. fordulójának műsora: Kisvárda–Diósgyőr, Honvéd–Puskás Akadémia, Kaposvár–Újpest, Mol Fehérvár FC–ZTE, Paks–Debrecen, valamennyi 17.00, Mezőkövesd–FTC 19.30.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.