Max Verstappen kétszer is megnyerte

Egy héttel a szezon eddigi messze legunalmasabb futama, a Francia Nagydíj után vasárnap rögtön megkaptuk a legizgalmasabbat.

2019. 07. 01. 10:39
Austrian Grand Prix
Kicsit korai volt a pezsgő, de a végén mégis a holland örülhetett Fotó: Leonhard Foeger Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel a szezon eddigi messze legunalmasabb futama, a Francia Nagydíj után vasárnap rögtön megkaptuk a legizgalmasabbat. Az Osztrák Nagydíjon már a rajtrács is erősíthette azt a hitet, hogy a Mercedes talán mégsem nyeri meg idén az összes versenyt. A Red Bull Ringen amúgy már tavaly is megjárta, és Valtteri Bottas is kiesett műszaki hiba miatt. Szombaton az időmérőt Charles Leclerc húzta be a Ferrarival, s ugyan Hamilton autózta a második legjobb köridőt, mivel a kvalifikáció első szakaszában feltartotta Kimi Räikkönent (Alfa Romeo), a megbüntetett ötszörös világbajnok csak a negyedik helyről startolt. A másodikról pedig (Red Bull), így az első sort két 21 éves pilóta foglalta el, a Formula–1 históriájában egyszerre két siheder még soha nem keveredett a rajtrács elejére.

Kicsit korai volt a pezsgő, de a végén mégis a holland örülhetett
Fotó: Reuters

Leclerc jól kapta el a rajtot, Verstappen beragadt, visszaesett a hetedik helyre, miközben a csak a kilencedik pozícióból induló Sebastian Vettel (az időmérő második szakaszára megadta magát a Ferrarija) feljött hatodiknak. Az élen Leclerc, Valtteri Bottas (Mercedes), Hamilton volt a sorrend. Verstappen a táv kétharmadánál kihasználta, hogy tíz körrel frissebbek a gumijai, mint Vettelnek, megelőzte a németet, majd Bottast is, és ekkor már a második volt. Időközben ugyanis Hamiltonnak megsérült az autója, és nem tudta tartani a tempót. Verstappen viszont pokoli gyors volt, sokadik próbálkozásra két körrel a vége előtt Leclerc mellett is elhúzott; igaz, közben „leterelte” a pályáról a ferraris pilótát. Bár az eredményhirdetésnél Verstappen kapta meg a futamgyőztesnek járó trófeát, mindenki lélegzetét visszafojtva várta, hogy erre rábólintanak-e a sportfelügyelők is.

– Kemény versenyzés volt, és ha ezt nem engedik meg, akkor mi értelme itt lenni? – jegyezte meg a holland, és az ítészek neki adtak igazat. Így Verstappen vasárnap kétszer is megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Mögötte Leclerc, Bottas, Vettel, Hamilton és Lando Norris (McLaren) végzett a 2–6. helyen.

A vb állása, pilóták: 1. Hamilton 197, 2. Bottas 166, 3. Verstappen 126, 4. Vettel 123, 5. Leclerc 105; konstruktőrök: 1. Mercedes 363, 2. Ferrari 228, 3. Red Bull 169.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.