Átment a piroson, fizethet a botrányhős Formula–1-es pilóta

Amennyiben a Haas Formula–1-es csapatának új pilótája, az orosz Nyikita Mazepin úgy gondolja, hogy a rossz reklám is reklám, akkor ő aztán tényleg mindent megtesz azért, hogy forogjon a neve.

2021. 02. 04. 19:01
Mazepin
Mazepin Forrás: Facebook/Nikita Mazepin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most derült ki, csütörtökön a RaceFans szakportál derítette ki, hogy Nyikita Mazepint még tavaly június 24-én közlekedési szabálysértésen kapták Délkelet-Angliában. A 21 éves orosz pilóta Bracknell városában nem vette figyelembe, hogy a jelzőlámpa előtt meg kellene állnia, pedig mint kiderült, egészen pontosan 1,7 másodperccel korábban pirosra váltott. Mazepin idén január 14-én az oxfordi és oxfordshire-i bíróság előtt elismerte a vétségét – nem kapkodták el a meghallgatását; a szabálysértésért 274 fontos (átszámítva 110 ezer forintos) bírságot szabtak ki rá, valamint három büntetőpontot is rávezettek a jogosítványára. Azért ez a 274 font aligha dönti csődbe.

Nyikita Mazepin a 2020-as Formula–2-es sorozatot az ötödik helyen zárta, és a bajnok német Mick Schumacherrel – a hétszeres világbajnok fiával – együtt a 2021-es szezonban már a Formula–1-es Haas istálló pilótája.

Az orosz versenyzőnek ez már a sokadik „balhéja”. Hogy csak kettőt említsünk: 2016-ban még az F3-ban éppen nálunk, a Hungaroringen megütötte az egyik pilótatársát – a brit Callum Ilottot, aki a tavalyi F2-es bajnokságban a második helyen végzett, idén pedig ő a Ferrari tartalék- és fejlesztőpilótája –, tavaly év végén pedig Mazepin Instagram-oldalára felkerült egy videó, amelyen az volt látható, hogy Dubajban egy hölgyismerősét zaklatja egy autóban. Utóbbi történetből sem volt könnyű kimosakodnia, még ha bocsánatot is kért, az illető hölgy pedig régi ismerőse, és a történteket poénkodásnak tekintve nem neheztel rá. A Haas istálló akkor közleményében „visszataszítónak” minősítette pilótája cselekedetét, és Mazepin bizonyára a közlekedési vétségéért sem kap dicséretet.

Nyikita Mazepin újra bekerült a hírekbe
Fotó: Facebook/Nikita Mazepin

Február 19-én láthatjuk meg az Alpha Taurit

Az Alpha Tauri istálló csütörtökön bejelentette, hogy február 19-én mutatja be idei autóját. Az AT02 névre keresztelt gépet a francia Pierre Gasly és az újonc japán Cunoda Juki vezeti majd a március 28-án, Bahreinben kezdődő szezonban. Az előző kiírásban a konstruktőri versenyben hetedik helyen végzett istálló a negyedik, amely bejelentette bemutatóját. Korábban a McLaren jelezte, hogy február 15-én leplezi le kocsiját, míg az Alfa Romeo február 22-én, a címvédő Mercedes pedig március 2-án.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.