Máris véget ért a címvédő Ronnie O’Sullivannek a világbajnokság

Megszületett a sznúker-világbajnokság első nagy meglepetése: a címvédő, hatszoros világbajnok Ronnie O’Sullivan kiesett a nyolcaddöntőben. Anthony McGill a lehető legszorosabb mérkőzésen, 13-12-re győzte le a közönségkedvencet. A két játékos korábbi hat összecsapását O’Sullivan nyerte, akinek az idő múlása a legnagyobb ellenfele.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 0:09
null
A skót McGill először győzte le Ronnie O'Sullivant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O’Sullivan jól kezdte a találkozót. Az első szakaszban elhúzott 4-1-re, utána azonban megtorpant, McGill egyenlített 4-4-re. Sőt, a skót a második etapban is nyert négy frame-et, zsinórban tehát hetet, ezzel már 8-4-re vezetett. A címvédő kínlódott, 10-6-os hátrányból kezdte meg a harmadik szakaszt.

O’Sullivan ekkor magára talált, zsinórban öt frame-et megnyerve fordított 11-10-re, majd vezetett 12-11-re. A hiányzó utolsó frame-et azonban nem tudta behúzni. Előbb elhibázott egy közepesen nehéz hosszú pirosat, McGill ebből indult meg, s egyenlített 12-12-re.

Aztán a döntő frame safety-csatájában először McGill volt pontatlan, O’Sullivan egy balközépre tartó nehéz pirossal megindult. Már-már úgy tűnt, lepucolja az asztalt, ám elég volt egyetlen pontatlanság, kicsit elmérte a pozicionálást, a kék golyó rossz oldalára került a fehérrel, ezért egy középhosszú pirossal tudta – volna – csak folytatni a frame-et.

Mintha érezte volna a vesztét, többször megnézte a lökést, kiállt belőle, újra nekidőlt – és hibázott. Utólag könnyű okoskodni, jobban járt volna, ha inkább biztonságit lök.

Innen McGillnek nem okozott gondot az állás, szépen lökte le egymást után a golyókat s nyerte meg a frame-et és a mérkőzést 13-12-re.

McGill most először győzte le O’Sullivant, korábban hatszor kikapott tőle.

Az eredmény meglepetést okozott, de ne feledjük, Anthony McGill tavaly elődöntős volt a világbajnokságon, s csak döntő frame-ben maradt alul Kyren Wilsonnal szemben. Ha akkor ő jut tovább, a döntőben éppen a játék legendájával találkozhatott volna.

– Voltak időszakok, amikor élveztem a mérkőzést, de követtem el súlyos hibákat. Túl sok időt töltök el a sznúkerrel, amit szeretek, de néha sok belőle. S olykor visszaüt, ha fásult vagyok, nem eléggé éhes a sikerre – nyilatkozta a mérkőzés után Ronnie O’Sullivan, aki nem csinált műsort a vereség után, sportszerűen gratulált a legyőzőjének, sőt néhány biztató szava is volt hozzá.

Anthony McGillnek ismét jó esélye van az elődöntőbe jutásra. A világranglistán momentán tizenhatodik skót az egyaránt a selejtezőből indult Stuart Bingham és Jamie Jones meccsének nyertesével találkozik majd. Igaz, hogy Bingham korábbi világbajnok, de bármelyikük ellen McGill számít esélyesnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.