Őrült meccs: nyolc gól, kihagyott helyzetek és tizenegyes

Igazi őrült, fordulatos mérkőzést játszott egymással a Zalaegerszeg és a Paks. A vendégek kétszer is vezettek, ám csak a hosszabbítás utolsó pillanatában tudtak egyenlíteni az NB I 18. fordulójában. A végeredmény 4-4 lett, a Paks pedig egy tizenegyest is elhibázott.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 16:19
null
A mérkőzésre jellemző mozgalmas pillanat a hazai kapu előtt Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a győztes meccs után talán az év nyilatkozatát adta egy hete: „Ha még egyszer meg kell néznem, inkább hasba szúrom magamat!” A saját csapatának, a Paksnak a meccséről mondta mindezt, annak ellenére, hogy meglett a három pont a Diósgyőr ellen. Az biztos, hogy Zalaegerszegen a játék minősége, a játékosok felfogása miatt nem foglalkoztathatta ilyen gondolat, ugyanis a Paks nem teljesített rosszul, egy pontot meg is szerzett, igaz, nem mindennapi körülmények között.

Az első hat percben több történt, mint egy átlagos mérkőzésen egy félidő alatt: hazai kapufa, kapusbravúrok mindkét oldalon, alig célt tévesztett lövések és egy gól is: Zimonyi adott be balról ballal, szépen Osváth spiccel mentett a rövid sarok előtt, de Bobálé lett a kipattanó, ő ballal hat méterről, kissé balról a kilépő kapusba lőtt, az újabb kipattanót Szépe lekezelte, majd jobbal a jobb alsóba rúgta az ötösről – 1-0.

Mozgalmas maradt a folytatás is, de gól csak a 30. percben esett, a sokat támadó Paks Bognár István szabadrúgásával egyenlített úgy, hogy a labda irányt változtatott a sorfalban álló Szánthó fején – 1-1. Hét perccel később pedig vezettek is a vendégek egy ritkán látható nagy hibát követően: Bobál senkitől sem zavartatva odapasszolta a labdát a tizenhatoson belül ólálkodó Hahnnak, aki köszönte az ajándékot, és könnyedén lőtt a hálóba – 1-2.

És ez csak a kezdet volt, a második félidőben sem álltak le a csapatok. A Zalaegerszeg gyorsan kiegyenlített: a 46. percben Futács bal oldali beadását ketten is elvétették a védők közül, Szakály blokkolta Szankovics 16 méteres, jobblábas lövését, majd Favorov elsőre Szakályba lőtt, majd az elé vetődő Szabóba, ezután viszont jobbal, nyolc méterről, középről a bal felsőbe talált – 2-2.

Ezután viszont a Paks került fölénybe, több helyzete is akadt, az 59. percben pedig tizenegyeshez is jutott, miután Lesjak és Hahn találkozott az ötösön egy pocsék beadásnál – Pintér játékvezető nagy jóindulattal ítélt büntetőt. Ám nem volt jelentősége, hogy tévedett vagy sem, ugyanis Hahn gyenge lövését Demjén kapus megfogta a bal alsó sarok előtt. Mindkét csapat derekasan próbálkozott, és a vendégeknek sikerült kihasználniuk az egyik helyzetüket: a 73. percben Bognár lőtte meg a labdát szabadrúgásból a jobb felső felé 20 méterről, Demjén hatalmasat védett, a kapufára ütött a labdát, a kipattanót pedig Szabó János a jobb sarokba fejelte. Igaz, Bognár lövésekor lesen volt, de még nincsen VAR – 2-3.

 

A mérkőzésre jellemző mozgalmas pillanat a hazai kapu előtt
Fotó: Nemzeti Sport

 

És még mindig nem volt vége! A Zalaegerszeg nem adta fel, a 78. percben kiegyenlített, Babati lőtt két védő közül 6 méterről a kapuba – 3-3. Négy perc múlva pedig már vezetett is a házigazda: Tajti remekül indította a jobb oldalon meglóduló Könyvest, aki lefutotta Szabót, majd a tizenhatoson belülre érve higgadtan emelt a kifutó Rácz felett a hálóba – 4-3.

A Paksnak is volt azonban válasza, a 94. percben Papp egy kavarodás után a lécet találta el, majd a visszapattanót a hálóba vágta – 4-4, középkezdésre már nem is volt idő. Hihetetlenül mozgalmas és változatos, őrült meccs ért véget ezzel a slusszpoénnal, hiszen volt itt minden: nyolc gól, kapufák, kihagyott tizenegyes, elpuskázott helyzetek. Ehhez kellett persze mindkét csapat nyílt futballja, sok védelmi hiba is, de az biztos, hogy szórakoztató mérkőzés volt.

NB I, 18. forduló

Szombat

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Géresi (95.)

Mezőkövesd–Újpest 3-2 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katanec (44.), Besirovic (58.), Cseri (11-esből 80.), illetve Szakály (75.), Beridze (78.)

Ferencváros–Kisvárda 1-1 (0-1), Groupama Aréna, jv.: Berke. Gólszerző: Uzuni (58.), illetve Jelena (39.)

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 1-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, jv.: Bogár. Gólszerző: Dárdai (44.), illetve Hidi (21.), Batik (79.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Paks 4-4 (1-2) Zalaegerszeg, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (82.), illetve Bognár I. (30.), Hahn (37.), Szabó J. (73.), Papp (94.)

Diósgyőr–Budafok 16.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.