Medveczky hajóját halraj térítette el

Magyar Nemzet
2019. 09. 13. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegedi világbajnokság után a legjobb magyar kajak-kenusok nem lazíthattak, hiszen a tokiói előolimpiára készültek tovább, amelyen tegnap az előfutamokkal már meg is kezdődtek a versenyek. A hangsúly persze ezúttal nem az eredményeken, hanem a tapasztalatszerzésen van. A Sea Forest Waterwayen zajló viadalon a magyar szövetség beszámolója szerint a szervezők egyelőre nem állnak a helyzet magaslatán, az eseménynek nem működik olyan hivatalos honlapja, amelyről követhető lenne a versenyprogram.

Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak és Boros Gergely csapatvezetőnek emellett napok óta az okozza a legnagyobb fejtörést, hogy a szálláshelytől nem megy versenyzői busz a pályára, így a magyarok taxikba zsúfolódva kénytelenek megtenni a 10-15 perces utat. A hotel amúgy minden igényt kielégít, ami azért fontos, mert a csapat a tervek szerint az olimpia alatt is ott lakik majd. S a versenypályának is kedvező a fogadtatása, a telepített fallal elfogadhatóra csökkentették a szelet és a hullámzást a pályán. Igaz, Medveczky Erika arra panaszkodott, hogy amikor egy halrajjal találkozott, az egészen eltérítette a hajóját.

A magyar csapatot (K–1 1000 m), Medveczky Erika (K–1 és K–2 500), Gazsó Dóra (K–1 200 és K–2 500), Lucz Anna (K–1 200), Birkás Balázs (K–1 200), Nádas Bence és Kuli István (K–2 1000), Adolf Balázs (C–1 1000), Kiss Balázs és Dóri Bence (C–2 1000) képviseli az előolimpián. A kenupáros tegnap már be is került a döntőbe, de például Medveczky Erika és Gazsó Dóra az elemekkel küzdve reményfutamra kényszerült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.