Még egyik párharc sem lefutott

Nem papírforma-eredmények születtek a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A Real Madrid hazai pályán vezetésről bukta el a meccset 2-1-re a Manchester City ellen, a Lyon pedig 1-0-s vereséggel küldte haza a Juventust. A vesztesek bizakodók a visszavágók előtt.

2020. 02. 28. 10:56
Real Madrid vs Manchester City
Sergio Ramost huszonhatodszor állították ki Fotó: JUANJO MARTIN Forrás: MTI/EPA/Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-nyolcaddöntő tizenhatos mezőnyé­ben a Lyon kis csapatnak számít. Nincsenek akkora sztárjai, mint például a Juventusnak, így a kieséses szakaszban alig akad olyan ellenfél, amellyel szemben favoritnak számítana. Ehhez képest a szerda késő este véget ért meccs első félidejében lefutballozta az olasz bajnokot, és Tousart 31. percben szerzett góljával megnyerte a meccset.

– A szünet után már jobban játszottunk, de ennyi a BL-ben nem elég – ismerte el Maurizio Sarri, a Juventus vezetőedzője. – Sok mindenben hibáztunk a szünet előtt, rosszul helyezkedtünk például, de mostanában sok dolgot másként csinálunk a mérkőzéseken, mint ahogyan azt az edzéseken tesszük. Nem tudom, ­miért nem sikerül megértetnem a játékosaimmal, hogy gyorsabban tegyék-vegyék a labdát.

A szünet után valóban feljavult az olasz sztárcsapat, a Lyon vezetőedzője, Rudi Garcia ezért felemás hangulatban értékelte a mérkőzést.

– Az első félidő gyönyörű volt. A játékosok jól védekeztek, s szinte betűről betűre betartották az előzetes taktikai utasításokat. A szünet után már szenvedtünk. Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, csak az bánt, hogy az első félidőben nem találtunk be még egyszer – összegezte a meccset Rudi Garcia.

A két szakember egyetértett azzal, hogy megérdemelt hazai győzelem született, de mindketten hozzátették, a továbbjutás még egyáltalán nem dőlt el.

Sergio Ramost huszonhatodszor állították ki
Fotó: MTI/EPA/Juanjo Martin

Ebben megegyezett a nap másik mérkőzésének a két vezetőedzője is. ­Zinedine Zidane, a Real Madrid mestere találóan fogalmazott: – Az első félidőnek vége, de a meccs még nem lefutott.

Talán tényleg nem az, de a spanyol csapat roppant nehéz feladat előtt áll. Hetvenöt percen át a kezében tartotta az irányítást, Isco révén a 60. percben előnyhöz is jutott, ám az utolsó negyedórára szétesett, s a Manchester City fordított. Előbb a mérkőzés legjobbjának megválasztott beadását fejelte a hálóba a 78. percben, öt perccel később a belga klasszis büntetőből a győztes gólt is megszerezte. A játékvezető ráadásul kiállította a gólhelyzetben szabálytalankodó Sergio Ramost, akinek ez volt a 26. piros lapja profi pályafutása során. A Bajnokok Ligájára ezekből négy jutott, amivel beállította a svéd Zlatan Ibrahimovic és a holland Edgar Davids kétes értékű rekordját. A 33 esztendős spanyol futballista egyébként nem csak a BL-ben rekordtartó, neki van a legtöbb kiállítása a La Liga (20) és a Real Madrid (26) történetében is.

– Jól futballoztunk, aztán jött az utolsó tizenöt perc, és eljátszottuk a győzelmi esélyeinket – kesergett Zinedine Zidane. – A helyzet elég egyértelmű: elmegyünk Manchesterbe, és nyerni kell!

A Manchester City vezetőedzője, Josep Guardiola éppen ettől tartva nem ünnepelt szerda este, és óvatosan fogalmazott: – Úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk győzni, és ezt meg is tettük ebben a legendás stadionban. Ez azonban csak a feladat első fele, az ellenfél tipikusan az a csapat, amely képes ennél nehezebb helyzetből is visszajönni.

Ennek a két mérkőzésnek a visszavágóit március 17-én játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.