Még hét hely kiadó a legjobb tizenhat között a BL-ben

Csupán két újabb csapat, kedden a Liverpool, szerdán a Borussia Dortmund biztosította a helyét a legjobb tizenhat között a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Összesen kilenc hely kelt el, tehát hét még továbbra is kiadó a nyolcaddöntő mezőnyében. A jövő heti hatodik forduló előtt a B és a H csoport a legnyíltabb, előbbiből még mind a négy együttes bejuthat a nyolcaddöntőbe.

Magyar Nemzet
2020. 12. 03. 13:47
null
A Lipcse egyelőre csak részsikernek örülhet Fotó: Ozan Gose Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat csapatnak már teljes mértékben tét nélküli lesz a jövő heti utolsó forduló. A címvédő Bayern München mellett a Manchester City–Liverpool–Chelsea angol trió garantáltan csoportelső, a Porto és a Sevilla pedig csoportmásodik. A G jelű csoportban, ahol a Ferencváros is szerepel, a Juventus akkor előzheti meg a Barcelonát, ha három góllal, vagy legalább három gólt szerezve két gól különbséggel nyer vendégként. Nem túl valószínű, de azért nem is kizárható ez az eredmény.

A Dortmund a kilencedik biztos továbbjutó. A német csapatot (10 pont) a Lazio (9) és a Club Brugge (7) követi, ám utóbbi két gárda zárásként egymás ellen játszik, ezért mindkettő már nem előzheti meg a Borussiát.

Az A csoportban a Salzburg csupán négy ponttal is jól áll, ha legyőzi az Atléticót, ott van a nyolcaddöntőben. A B csoport a legizgalmasabb, innen még a Mönchengladbach (8 pont), a Sahtar Doneck (7), a Real Madrid (7) és az Internazionale (5) is továbbjuthat. Könnyen lehet, hogy éppen a jelenlegi első német klub húzza a rövidebbet, hiszen az utolsó forduló párosítása a következő: Real Madrid–Mönchengladbach, Inter–Sahtar.

A C csoportban a Manchester City és a Porto mögött csupán a harmadik helyért megy közvetett verseny a Marseille és az Olimpiakosz között. A D csoportban Ajax (7 pon)–Atalanta (8) ki-ki meccs lesz a második helyért, a Liverpool az első. Hasonló a helyzet az F csoportban, ott a Lazio (9) fogadja a Club Bruggét (7). Az E csoportban az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már kialakult a végső sorrend: Chelsea, Porto, Krasznodar Rennes. A G csoportról fentebb írtunk.

Végül a H csoportban ugyancsak komolya izgalmak várhatók. A Manchester United, a Paris Saint-Germain és az RB Leipzig egyformán kilenc ponttal várja a csoportkör zárását.

Bajnokok Ligája, az állás az 5. forduló után

A csoport: 1. Bayern München 13 pont (továbbjutott), 2. Atlético 6, 3. Salzburg 4, 4. Lokomotív Moszkva 3.

A 6. forduló párosítása: Bayern München–Lokomotiv Moszkva, Salzburg–Atlético Madrid.

B csoport: 1. Mönchengladbach 8, 2. Sahtar 7 (5-12), 3. Real Madrid 7 (9-9), 4. Internazionale 5.

A 6. forduló: Real Madrid–Mönchengladbach, Internazionale–Sahtar Doneck.

C csoport: 1. Manchester City 13 (tj.), 2. Porto 10 (tj.), 3. Olimpiakosz 3 (2-8), 4. Marseille 3 (2-10).

A 6. forduló: Manchester City–Marseille, Olympiakosz–Porto.

D csoport: 1. Liverpool 12 (tj.), 2. Atalanta 8, 3. Ajax 7, 4. Midtjylland 1.

A 6. forduló: Ajax–Atalanta, Midtjylland–Liverpool.

E csoport: 1. Chelsea 13 (tj.), 2. Sevilla 10 (tj.), 3. Krasznodar 1, 4. Rennes 1.

A 6. forduló: Chelsea–Krasznodar, Rennes–Sevilla.

F csoport: 1. Dortmund 10 (tj.), 2. Lazio 9, 3. Club Brugge 7, 4. Zenit 1.

A 6. forduló: Zenit–Dortmund, Lazio–Brugge.

G csoport: 1. Barcelona 15, 2. Juventus 12, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Ferencváros 1.

A 6. forduló: Barcelona–Juventus, Dinamo Kijev–Ferencváros

H csoport: 1. Manchester United 9 (13-7), 2. PSG 9 (8-5), 3. RB Leipzig 9 (8-10), 4. Başakşehir 3.

A 6. forduló: PSG–Basaksehir, RB Leipzig–Manchester United.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.