Még mindig kieshet az Újpest az NB I-ből

Jellemző az NB I-re, hogy az Újpest–MTK meccs előtt még mindkét csapatnak volt matematikai esélye az idény végi negyedik helyre, de a liláknak még hátrafelé is kellett nézegetniük, mert a kiesés is fenyegette őket. A biztos bennmaradáshoz egy pontra lett volna szükségük az MTK ellen, amely azonban 3-1-re megnyerte a találkozót. Így papíron még mindig kieshet az Újpest, de erre már csekély esély van.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 21:23
UTE_MTK
20210424 Újpest MTK labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkilenc forduló után még a tizenegyedik, kieső helyen állt az Újpest, amely a 31. körben azonban bebiztosíthatta volna a bennmaradását az NB I-ben. Egyetlen pont kellett volna ehhez az MTK ellen, ám már a hetedik percben hátrányba került a hazai csapat, miután Schön Szabolcs húsz méterről ügyesen kilőtte a bal alsót.

Ezután többet birtokolta a labdát az UTE, de nem tudott veszélyt okozni. Egészen az első félidő hajrájáig, amikor Tallo előbb fölé lőtt, majd kiharcolt egy tizenegyest, amelyből a 35. percben kiegyenlített. Szünet után mindkét csapat próbálkozott, de újabb gólokat csak az MTK tudott szerezni. A 76. percben Varga Roland lépett ki a védők közül, és tíz méterről a kapufa segítségével lőtt a kapuba. A 93. percben ugyancsak Varga volt eredményes, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Az MTK négy nyeretlen meccs után tudott újra győzni, amellyel beérte pontszámban a Diósgyőrtől kikapó, ötödik helyezett Kisvárdát. Ugyanakkor az Újpest még nem dőlhet hátra, hiszen két fordulóval a vége előtt hat pont az előnye a tizenegyedik Diósgyőr előtt. Pontazonosság esetén a több győzelem rangsorol, amiben jelenleg 11-9-re vezet az UTE a DVTK-val szemben, de ugye a köztük lévő hatpontos különbség csak úgy tűnhet el, ha ez az arány 11-11-re módosul. Akkor meg a gólkülönbség dönt, abban pedig már most is a Diósgyőr áll jobban. Tehát kieshet még az Újpest, igaz, erre azért kicsi esély maradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.