Még nem bajnok, de már feljutott a ZTE

Magyar Nemzet
2019. 05. 02. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két meccsen a hosszabbítás hozott drámát a labdarúgó NB II hétközi fordulójában: az egyiken a boldogságot, a másikon a bánatot jelentette a kései gól. A Zalaegerszeg számára biztos volt, hogy ha nyer Cegléden, akkor a többi mérkőzés eredményétől függetlenül feljut az élvonalba, és egészen a 92. percig úgy látszott, várnia kell az ünneplésre. A házigazda szerzett vezetést, ezt a ZTE kiegyenlítette, és a döntetlen kevés lehetett az üdvösséghez. Közben Mosonmagyaróvárott a Vasas is vereségre állt, kihagyott egy tizenegyest is, ám végül sikerült egalizálnia, és ha fordít, akkor az egerszegiek még nem érezhetik magukat az NB I-ben. Aztán jött a 92. perc: a ZTE győztes gólt szerzett, a Vasas pedig kapott egyet, és Cegléden a vendégek máris önfeledten borulhattak egymás nyakába.

A Zalaegerszeg 2012-ben esett ki, tíz évvel legnagyobb sikere, a bajnoki aranyérem megszerzése – és persze a BL-selejtezők első meccsén a Manchester United legyőzése – után. Azóta hullámzó teljesítményt nyújtott a másodosztályban, a legközelebb három éve került a feljutáshoz, amikor a harmadik helyen végzett. Most a bajnoki cím ünneplésére még várnia kell, de vasárnap a Budafok elleni hazai mérkőzésen egy győzelemmel az is biztossá válna. A Vasasnak a botlás sokba kerülhet, mert így lecsúszott a dobogóról, és négy pont a hátránya a másik feljutó, azaz a második helyen álló Kaposvárral szemben, amely magabiztosan nyert Balmazújvárosban, a Rákóczi mögé a Gyirmót lépett fel harmadiknak.

A héten kiderült, az élvonal utolsó helyén álló Haladás nem kapott sem NB I-es, sem NB II-es licencet, a szombathelyi önkormányzat 150 millió forinttal segíti ki a kiesés elkerüléséért harcoló klubot.

NB II 35. forduló: Vác–Nyíregyháza 1-2, Dorog–Békéscsaba 1-2, Soroksár–Győri ETO 2-1, Kazincbarcika–Siófok 3-2, Mosonmagyaróvár–Vasas 2-1, Budaörs–Monor 3-0, Cegléd–Zalaegerszeg 1-2, Balmazújváros–Kaposvár 0-2, Budafok–Tiszakécske 1-0, Gyirmót–Csákvár 1-1. Az élcsoport állása: 1. Zalaegerszeg 73, 2. Kaposvár 65, 3. Gyirmót 61.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.