Még nem tudjuk, játszunk-e ma este a férfikézilabda-vb-n – frissítve

Tegnap újabb négy koronavírusos esetet regisztráltak a magyar válogatott első csoportellenfelénél, a Zöld-foki Köztársaság csapatánál az egyiptomi világbajnokságon. A szabályok szerint csak akkor léphet pályára egy csapat egy mérkőzésen, ha ha legalább 10 játékost – egy kapust is beleértve –, egy edzőt és egy orvost vagy fizioterapeutát ki tud állítani. Ma délelőtt újra tesztelik az afikai csapatot.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 11:11
BÁNHIDI Bence
Bánhidi Bence iei első vb-meccsének kezdési időpontja bizonytalan Fotó: Andreas Hillergren Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban vészjósló hírek érkeztek a vb előtt Portugáliában edzőtáborozó zöld-foki-szigeteki csapatról: az afrikai ország válogatottjában hat játékos és a szövetségi kapitány produkált pozitív eredményt a héten elvégzett tesztelésen, így ők nem is tarthattak a többiekkel Egyiptomba.

A világbajnokság helyszínén újabb tesztelés várt az afrikai együttes tagjaira, ekkor újabb négy játékosnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A szerdai éjszakát is a karanténhotelben töltő afrikaiakat ma délelőtt ismét megszűrik, a négy pozitív mintát adó játékost elkülönítették. A magyar válogatott ma este éppen a Zöld-foki-szigetek ellen kezdi meg szereplését a világbajnokságon – már ha egyáltalán megkezdi...

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szabályzata szerint egy csapat csak akkor léphet pályára, ha legalább 10 játékost – egy kapust is beleértve –, egy edzőt és egy orvost vagy fizioterapeutát ki tud állítani az adott találkozóra.

és a többi játékosunk már nagyon ki van éhezve egy igazi meccsélményre
Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Ha a Zöld-foki-szigetek visszalépne a vb-részvételtől (vagy két meccsre nem tudna kiállni), akkor minden bizonnyal Hollandia (a további feltöltési sorrend: Montenegró, Ukrajna, Szerbia) ugrana be a helyére, bár a hollandok csütörtökön úgy nyilatkoztak a dán Tv2-nek, nem kívánnak élni a lehetőséggel. Az IHF viszont egyetlen mérkőzést sem szeretne elhalasztani, így ha egy csapat bármilyen okból túl későn érkezik Egyiptomba, akkor az első mérkőzést 0-10-es vereségként könyvelik el.

A magyar válogatott semmiképp sem járna jól, ha törölnék a találkozót. Győri Mátyás tegnap elmondta, hogy mivel legutóbb szűk egy éve, a tavalyi Európa-bajnokságon játszottak tétmeccset a játékosok, már ki vannak éhezve az újabb mérkőzésre. A továbbjutás és a remélt csoportelső hely szempontjából pedig egyáltalán nem mindegy a gólkülönbség, és az előzetes információk alapján nagyon valószínű, hogy nem tíz gól, hanem annál sokkal nagyobb a különbség a magyar és a zöld-foki-szigeteki válogatott között.

csapatvezető a magyar szövetség hivatalos honlapjának elmondta, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, arra kérik a nemzetközi szövetséget, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigéntesztet az afrikai delegáció tagjain.

Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést. A programunkon nem változtatunk, úgy készülünk, hogy lesz találkozó, ugyanakkor az IHF felé a német együttessel közösen kifejeztük aggodalmunkat, hiszen a játékosaink egészsége a legfontosabb. Emellett arra kértük az IHF-et, hogy ha megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigéntesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van – mondta Nagy László csapatvezető a helyszínen.

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.