Még pislákol a remény

Teljesült Szergej Rebrov óhaja: a Ferencváros hazai pályán gólokat szerzett az Európa-liga csoportkörében, s ha kicsit nagyobb szerencséje van, megnyerhette volna az Espanyol elleni meccset, de a hosszabbításban kapott góllal elmaradt a győzelme. Mivel a Ludogorec nem nyert Moszkvában a CSZKA ellen, ha az utolsó fordulóban a Fradi legyőzi Razgradban a bolgár csapatot, továbbjut a csoportjából.

2019. 11. 29. 12:27
null
Sigér Dávid (fehérben) szerezte meg a vezetést a Ferencvárosnak Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Espanyol elleni mérkőzésig a spanyol csapatok közül a Real Madriddal játszott a legutóbb nemzetközi kupameccset hazai pályán a Ferencváros. S az a bizonyos Bajnokok Ligája-csoportmeccs felejthetetlenre sikeredett: a Fradi Albert Flórián góljával sokáig vezetett, de bő negyedórával a vége előtt Raúl egyenlített, 1-1 lett a vége. Nehéz lenne számba venni, hogy huszonnégy év, a Real látogatása óta mennyi minden változott a zöld-fehéreknél (stadion, edző, játékoskeret, a magyar és a külföldi játékosok aránya, a tulajdonos).

Szergej Rebrov, a Fradi ukrán edzője az esetleges továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú meccsre a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Sigér – Varga, Isael, Nguen – Boli tizenegyet küldte ki a pályára. Az ellenoldalon, a már biztosan továbbjutó Espanyolnál Pablo Machín vezetőedző nem csinált titkot abból, hogy a spanyol bajnokságban kiesési gondokkal küszködő csapatának sokkal fontosabb a hét végi, Osasuna elleni mérkőzés: hat helyen változtatott az Espanyol kezdőcsapatán a szeptemberi odavágóhoz képest.

A tapogatózást átugrották, határozottan egymásnak estek a csapatok. A spanyol bajnokság kieső helyén álló tartalékos Espanyol pariban volt az NB I listavezetőjével. A 22. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: Isael szélről belőtt szabadrúgása után a labda a kapufáról Sigér elé pattant, ő tizenegy méterről a kapuba bombázott. Tombolt a hazai tábor, ám nyolc perc múlva már a vendégszektor ünnepelt: Pipa bolondította meg a jobb oldalon Lovrencsicset és Isaelt, tökéletesen szolgálta ki Melendót, akinek lövése megpattant egy védőn, és így jutott Dibusz kapujába, 1-1.

Sigér Dávid (fehérben) szerezte meg a vezetést a Ferencvárosnak
Fotó: Havran Zoltán

A szünet után Sigér hagyta ki az első nagy helyzetet, Isael szögletét pöckölte mellé. Rákapcsolt a Fradi, de bizonytalan volt a kapu előtt. Mezőnyfölénye ellenére a helyzetek kialakításával adós maradt a magyar bajnok. Isael kapufát eltaláló kapáslövését egy spanyol védő ügyetlenkedése előzte meg. Közben érkezett egy aggasztó hír Moszkvából: a Ludogorec megszerezte a vezetést a CSZKA ellen, a Fradi még nehezebb helyzetbe került. Még egy gólt be kellett volna préselnie az Espanyolnak, hogy megmaradjon a Ludogoreccel szembeni egypontos hátrány. Negyedórával a lefújás előtt a szigorú portugál játékvezető Boli lökéséért jóindulattal befújt egy tizenegyest a Ferencvárosnak, de a ZTE elleni bajnokin büntetőt hibázó Isael kísérletét kivédte az Espanyol kapusa. Legalább történt valami jó Moszkvában: egyenlített a CSZKA.

És ekkor még hátra volt a slusszpoén: Skvarka révén újabb 11-est rúghatott a Fradi, s ezt a szlovák cserejátékos értékesítette. Zengett-zúgott a Fradi-tábor, de még nem volt vége: Civic megkapta a második sárga lapját. Az ötperces hosszabbításban Pipa fejesgóllal egyenlített. A Ferencváros hatalmas esélyt szalasztott el, de még él, pislákol a remény: ha az utolsó fordulóban idegenben legyőzi a Ludogorecet, akkor továbbjut a csoportjából.

Európa-liga, csoportkör, 5. forduló: Ferencváros–Espanyol 2-2 (1-1), Groupama Aréna, 19 111 néző. Gólok: Sigér (23.), Skvarka (11-esből, 91.), illetve Melendo (31.), Pipa (95.); CSZKA–Ludogorec 1-1. A H csoport állása: 1. Espanyol 11 pont, 2. Ludogorec 7, 3. Ferencváros 6, 4. CSZKA 2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.