Még sokat érhet a két bravúr

Magyar Nemzet
2019. 08. 27. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokióban zajló cselgáncs-világbajnokságon a Nippon Budokan csarnokban a női 52 kg-ban Pupp Réka először a kétszeres vb-ezüstérmes és kétszeres Eb-győztes román Andreea Chituval találkozott, de nem rezelt be tőle. Kibújt egy leszorításból, majd 15 másodperccel a mérkőzésidő vége előtt belső combdobására vazaarit kapott. S az akciót folytatva rögtön leszorította Chitut, így a 23 éves, korábbi junior Eb-1. paksi versenyző ipponnal nyert.

Majd a folytatásban az Ázsai Játékok ezüstérmesét, a dél-koreai Park Da Szolt is legyűrte vazaarival, ám még ezzel a győzelmével is csak a 16 közé került. A negyeddöntőbe pedig már nem jutott be, a két éve Budapesten világbajnok japán Sisime Aj vazaarival legyőzte.

Pupp Réka az olimpiai kvalifikációban azonban azzal is értékes pontokat szerzett, hogy nyolcaddöntős volt, ráadásul közvetlen riválisaival szemben pontelőnyhöz jutott, így megerősítette a kvótát érő helyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.