Megalázó és gúnyos kritikát kaptunk Norvégiából

A norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya lehetne akár boldog is, sőt, lehet, hogy az is, miután csapata kiharcolta az olimpiai részvételt. Thorir Hergeirsson a boldog pillanatai között talált arra módot, hogy degradálja a többi csapat olimpiai selejtezőjét.

Magyar Nemzet
2021. 03. 22. 10:34
Thorir Hergeirsson
Kicsit túllőtt a célon a norvég kapitány Fotó: Jonathan Nackstrand Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legjobb csapata, a tavalyi Európa-bajnokság győztese, Norvégia alaposan megszenvedett a Montenegróban rendezett olimpiai selejtező tornán. Az első napon öt góllal, 28-23-ra kikapott a házigazda, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen vezette hazai válogatottól, másnap ugyan javított, 29-24-re nyert Románia ellen, de nem lehetett teljesen nyugodt a novég stáb.

Attól tartott ugyanis, hogy Montenegró és Románia olyan eredményt ér el, amivel kipöcköli őket az olimpia felé vezető útról. A záró napon még négy forgatókönyv volt lehetséges.

1. Ha Montenegró nyer vagy döntetlent játszik Románia ellen, akkor Norvégia továbbjut.

2. Ha Románia legfeljebb négy vagy hatnál több góllal nyer, akkor Norvégia továbbjut.

3. Ha Románia öt góllal nyer, akkor a szerzett gólok száma dönti el a továbbjutás sorsát (ha a románok legalább harmincat dobnak, továbbjutnak).

4. Ha Románia a 29-24-re nyer, akkor Norvégia és Montenegró között sorsolás dönt a továbbjutásról.

A magyar válogatott megharcolt a szerbekkel
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Nos, a kettes számú forgatókönyv érvényesült: Románia végül csak három góllal, 28-25-re nyert. A saját maguk helyzetét megnehezítő norvégok kapitánya megjegyezte: az övék volt a legnehezebb selejtezős csoport.

– Olyan volt a többi, mint valami Donald kacsa-torna– fogalmazott Thorir Hergeirsson a norvég TV2-nek. A magyar, orosz, szerb, kazah négyest és a spanyol, svéd, argentin triót degradálta a norvég kapitány.

Kialakult a női kézilabda olimpiai torna mezőnye, a sorsolást majd egy későbbi időpontban tartják. Egyelőre az biztos, hogy a norvég és a magyar válogatott egy kalapba került, azaz a csoportban nem találkoznak, legkorábban a torna egyenes kieséses szakaszában játszanak majd egymással.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.