Megáll az ész, nem állt meg az észt

Az észt Juhan Luik nem tartozik az alpesi sí klasszisai közé, nála jóval nagyobb névvel is előfordult már, hogy elesett futamában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 21:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn két versenyszámot rendeztek az alpesisí-világbajnokságon. A férfi kombináció második, műlesikló futamában az észt Juhan Luik hibázott.

Lécei azonnal leoldottak, a versenyző csúszása azonban itt még nem ért véget: húsz másodpercen át szánkó nélküli szánkózás közben igyekezett elkerülni a kapukat, majd rövid korcsolya nélküli korcsolyázás után hagyta el a kijelölt pályát.

Műlesiklásban gyakran előfordul, hogy a kaput vétő versenyző visszakapaszkodik a hiba helyéig, hogy érvényes időeredmény álljon a neve mellett. Luik érthető okokból nem így döntött, de remélhetőleg a léceit azért később megtalálta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.