Megállapodott a DAC a magyar válogatott futballistával

A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC érvényesítette az opcióját, és kivásárolta Schäfert a genovai szerződéséből, hosszú távú megállapodást kötve a magyar válogatott futballistával – derült ki a klub honlapjáról.

Magyar Nemzet
Forrás: dac1904.sk2020. 09. 09. 17:35
null
Sokáig Dunaszerdahelyen marad Schäfer Fotó: facebook.com/fcdac
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

végleg a DAC játékosa lett – adta hírül a dunaszerdahelyi csapat. A friss magyar válogatott labdarúgó, aki múlt csütörtökön a Nemzetek Ligájának győztes törökországi mérkőzésén húzhatta fel első alkalommal a címeres mezt, az idei év elején az FC Genova csapatától érkezett féléves kölcsönjátékra a Csallóközbe. Ezt a klubok augusztus végéig meghosszabbították, emellett a DAC-nak átigazolási opciója is volt, amelyet érvényesítettek is. A klubnak nemcsak az olasz élvonalbeli gárdával, hanem magával Schäferrel is sikerült egyezségre jutnia, így a kölcsönjáték átigazolássá válik. A huszonegy éves középpályás 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a DAC-cal.

A Szombathelyen született és az ottani Haladás FC, majd az MTK Budapest egykori játékosa 2019 elején igazolt az FC Genovába. 2019 őszét a veronai Chievo együttesénél töltötte kölcsönben. Schäfer tagja volt a magyar U18-as, U19-es és U21-es nemzeti csapatnak is, jelenleg pedig immár a felnőtt válogatott keretében találhatjuk őt. A DAC színeiben eddig 17 mérkőzésen lépett pályára.

Sokáig Dunaszerdahelyen marad
Fotó: Facebook.com/fcdac

– Nagyon boldog vagyok, ezzel a szerződéssel sokkal biztosabb lett a hátterem, hiszen az elmúlt másfél hónap nem volt egyszerű. Rossz volt az engem körülvevő bizonytalanság, azonban most már kicsit megnyugodhatok, ami nagyon jót fog tenni nekem. Ezáltal jobban ki tudom magam pihenni fejben, és már nagyon várom a folytatást. Remélem, sikerül fenntartani az előző hónapban mutatott remek teljesítményt – mondta az aláírást követően Schäfer András.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.