Megégette a Bayern a Tottenhamet

Rémálom a White Hart Lane-en – akár ezt a címet is adhatták volna az angol tudósítók annak, amit kedden este a Tottenham–Bayern München Bajnokok Ligája-csoportmeccsen láttak.

Magyar Nemzet
2019. 10. 03. 7:06
Champions League - Group B - Tottenham Hotspur v Bayern Munich
Neuer nagyokat védett, de ő is tudja, ki volt a meccs hőse Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémálom a White Hart Lane-en – akár ezt a címet is adhatták volna az angol tudósítók annak, amit kedden este a Tottenham–Bayern München Bajnokok Ligája-csoportmeccsen láttak. A végeredmény önmagáért beszél: 7-2 a vendég bajorok javára… Pedig a londoniak szempontjából nem indult rosszul a találkozó, Szon révén hamar vezetést szereztek, ám a Bayern a szünet előtti percben meg is fordította az eredményt.

A rémálom ezután kezdődött a Tottenham számára: Serge Gnabry az 53. és a 88. perc között négy szép gólt szerzett, közben Lewandowski is meglőtte a maga második találatát a hajrában.

Neuer nagyokat védett, de ő is tudja, ki volt a meccs hőse
Fotó: Reuters

– Senki sem gondolt erre közülünk – lelkendezett a lefújás után a mérkőzés hőse, a mesternégyesig jutó Gnabry. – Csodás érzés négy gólt lőni egy mérkőzésen. Nyilvánvalóan remek eredményt értünk el, ki kell élveznünk a pillanatot!

A német bajnok vezetőedzője, Niko Kovac visszafogottan nyilatkozott: „Az első harminc perc után nem úgy nézett ki, hogy a vége hét kettő lesz ide, Manuel Neuernek kellett megmentenie bennünket világklasszis védésekkel. Ezután sokkal jobban futballoztunk, a lehető legjobbkor találtunk be, a kulcs a félidő előtt szerzett gól volt.”

Kollégája, a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino nehezen találta a szavakat: „Nehéz elfogadni egy ilyen vereséget, de ez van, ha az ellenfél klinikai pontossággal teszi a dolgát, mint most a Bayern. Együtt kell kimásznunk a gödörből, muszáj mentálisan erősnek lennünk. A futballban mindig előre kell nézni, sohasem vissza. A Bayern elképesztően hatékony volt, minden egyes lövéséből gól lett.”

Csaknem a Real Madrid híveinek is rémálommá vált a kedd estéjük, kedvenceik ugyanis a belga Club Brugge ellen a szünetben kétgólos hátránnyal mentek pihenőre a Bernabeuban. A vendégek számára kimondottan jól jött, hogy Bonaventure kétszer is megbotlott a ziccerében, mert ezzel csapta be Courtois kapust.

A Reálnak a második félidőben Sergio Ramos és fejeseivel sikerült egyenlítenie, de ennél többre nem futotta az erejéből, ­hiába tartotta óriási nyomás alatt a belgákat. – Az eredmény nem jó, de a szünetben még rosszabb volt, szerencsére jól reagáltunk rá – talált némi biztatót Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. – Nem lehetünk boldogok, mert még sohasem játszottunk annyira rosszul, mint az első félidőben.

A játéknap krónikájához tartozik, hogy a Juventusban ismét gólt szerző Cristiano Ronaldónak a ­Leverkusen volt a 33. BL-ellenfele, amelynek a kapujába betalált, és ezzel beállította a spanyol Raúl rekordját. A 34 éves portugál 102. alkalommal hagyta el a pályát győztes csapat tagjaként, ami eggyel több, mint amennyivel az eddigi csúcstartó Iker Casillas büszkélkedhet, és sorozatban ez a 14. BL-idény, amikor legalább egyszer betalált a főtáblán – rajta kívül ezt csak és Raúl mondhatja el magáról.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló. Keddi eredmények. A csoport: Galatasaray–PSG 0-1, Real Madrid–Brugge 2-2; B csoport: Tottenham–Bayern München 2-7, Crvena zvezda–Olimpiakosz 3-1; C csoport: Manchester City–D. Zagreb 2-0, Atalanta–­Sahtar Doneck 1-2; D csoport: Juventus–Leverkusen 3-0, Lokomotív Moszkva–Atlético Madrid 0-2.

Szerdai eredmények. E csoport: Genk–Napoli 0-0, F csoport: Slavia Praha–Dortmund 0-2

Az esti mérkőzésekről ITT olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.