Megelőzte a hazaiak világbajnokát a magyar alpesisíző

Hétfőn rendezték a Cortina d’Ampezzóban zajló alpesisí-világbajnokságon a kombinációs versenyeket. Szőllős Barnabás izraeli színekben versenyezve a 13. helyen zárt, az olasz világbajnok, Christof Innerhofert is maga mögé utasítva. A női mezőnyben az amerikai Mikaela Shiffrin, a férfiak között az osztrák Marco Schwarz győzött.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 17:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015-ben, a Beaver Creekben rendezett világbajnokságon Miklós Edit 13. helyen zárt lesiklásban. Az alpesisí-vb-k történetében ez a legjobb magyar helyezés. Igaz, az erdélyi születésű versenyző olimpián 7., a világkupában pedig 3. helyet is elért.

A magyar vb-csúcsot hétfőn beállította volna Szőllős Barnabás, ha a kombinációban megszerzett 13. helyét még hazánk színeiben éri el Izrael helyett. Szőllős mögött közvetlenül az az olasz Christof Innerhofer végzett, aki 2011-ben a szám vb-ezüstérmese, illetve a szuperóriás-műlesiklás világbajnoka lett.

Barnabás két testvére is rajthoz állt hétfőn: bátyja, Benjámin 21. helyen zárt, míg húga, Noa a női verseny első futamában kiesett. A Szőllős testvérek 2018 óta versenyeznek izraeli színekben, miután súlyos konfliktus alakult ki a család és a hazai síszövetség között.

A női versenyt a sportág amerikai állócsillaga, Mikaela Shiffrin nyerte, aki pályafutása hatodik világbajnoki címét szerezte. Mögötte a szlovák Petra Vlhová lett a második, a szám olimpiai bajnoka, a svájci Michelle Gisin pedig a harmadik. A férfiak mezőnyében az osztrák Marco Schwarz lett az aranyérmes, Alexis Pinturault (francia) és Loic Méillard (svájci) előtt.

Nem sikerült viszont jól a verseny az olaszoknak: az első futam után még az élen álló Federica Brignone a harmadik kapunál hibázott, a férfiaknál a fiatal Giovanni Franzoni a legelső kapura lépett rá. A rendező Olaszország továbbra is érem nélkül áll a világbajnokságon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.