Megérkeztek a fradisták, teljes az Eb-re készülő keret

December 4-én kezdődik Dániában a női kézilabda Európa-bajnokság. A magyar nemzeti csapat bő kerettel készül a kontinensviadalra, amelyhez az utolsó játékosok is megérkeztek.

Magyar Nemzet
Forrás: MKSZ2020. 11. 25. 17:11
null
Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Blanka, Ciszár-Szekeres Klára, Janurik Kinga, Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine és a társ szövetségi kapitány, Elek Gábor PCR-tesztje is negatív eredményt hozott, így valamennyien csatlakozhattak az Eb-re készülő magyar kerethez. Az elővigyázatosságra azért az ő esetükben volt szükség, mert ők még nem estek át a koronavíruson.

A magyar válogatott jelenleg húsz játékossal készül, szombaton és vasárnap pedig Svédország elleni felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban.

Az Európa-bajnokság rajtjára tizenhat kézilabdázót nevezhet a két szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor, a torna során pedig hat csere hajtható végre a keretben.

A magyar csapat december 4-én, Horvátország ellen kezdi meg szereplését a dániai Eb-n, majd Szerbia és Hollandia ellen játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe. A kontinensviadalt nézők nélkül rendezik.

A magyar válogatott kerete az Eb-felkészülési időszakra

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC), TRIFFA Ágnes (Váci NKSE)

Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)

Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson Mosonmagyaróvár)

Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE)

Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.