Megfosztották Lewandowskit az Aranylabdától

Mivel a csatár idén már 32 éves, kérdéses, hogy lesz-e még alkalma elnyerni a trófeát.

Ch. Gáll András
2020. 07. 22. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyöntetű a vélekedés Lengyelországban, hogy a France Football hétfői döntése, miszerint 2020-ban nem osztják ki az Aranylabdát a koronavírus okozta több hónapos kényszerű játékszünetre hivatkozva, megfosztotta a trófeától a nagy esélyes Robert Lewandowskit, a Bayern München lengyel centerét.

„Nem értjük, miért törölték a 2020-as Aranylabdát. Hiszen minden komolyabb bajnokságot szépen befejeztek, kivéve a francia Ligue 1-t. Ettől függetlenül a PSG sztárjainak, Neymarnak és Mbappénak még lesz bőven alkalma arra, hogy bebizonyítsa, érdemes lenne a díjra. (Mondjuk a Bajnokok Ligájában – a szerk.) Nem igazságos a France Football döntése” – tajtékzott vezércikkében Maciej Kaliszuk, a patinás Przeglad Sportowy publicistája.

A lengyel labdarúgás egyik mítosza, Jan Tomaszewski – az 1974-ben világbajnoki bronzérmes válogatott legendás kapusa – így fakadt ki: „Számomra ez a döntés a XXI. század legnagyobb ostobasága. Ezzel az erővel az Oscar- és a Nobel-díjakat sem kéne kiosztani 2020-ban. Micsoda marhaság!”

Lewa összes szezonbeli gólja:

Maga Lewandowski – aki 34 góljával a Bundesliga gólkirálya lett, továbbá az idény legjobb játékosa, és minden esélye megvan az európai Aranycipő elnyerésére – csendben maradt, és keményen készül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére. A Bayern augusztus 8-án a Chelsea-t fogadja az idegenben megszerzett 3-0-s előny birtokában. Az első meccsen Lewandowski rúgta az egyik gólt…

Szóval, van alapja annak a lengyel vélekedésnek, hogy megfosztották Lewandowskit a biztos Aranylabdától. Amely egyszersmind a lengyel labdarúgás első Aranylabdája is lett volna. És mivel a csatár idén már 32 éves, kérdéses, hogy lesz-e még alkalma elnyerni a trófeát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.